PARK PRIRODE PAPUK U tijeku foto natječaj 'Papuk - otkrivena tajna Slavonije'

Autori na natječaj mogu prijaviti do tri fotografije koje moraju biti snimljene isključivo na području Parka prirode Papuk

 

Povodom obilježavanja svog 20. rođendana, Javna ustanova Park prirode Papuk kroz cijeli mjesec travanj otvara vrata svojim posjetiteljima organizirajući brojne aktivnosti i razne pogodnosti, objavljeno je na stranici pp-papuk.hr.

Nakon što su prošli tjedan svim posjetiteljima omogućili besplatan ulaz u najljepšu gorsku dolinu, Park šumu Jankovac, ovaj tjedan obilježit će početak nagradnog foto natječaja 'Papuk - otkrivena tajna Slavonije'.

Kao što je poznato, glavno obilježje istočnog dijela Hrvatske, Slavonije, su nizinske ravnice s velikim kultiviranim područjima. Nekada je tu bilo Panonsko more, a danas se iz tih ravnica izdižu planine na gotovo tisuću metara nadmorske visine. Jedna od tih planina je i Papuk, najljepša planina Slavonije, koja se nalazi na sjevernoj i sjeverozapadnoj granici Požeške kotline.- Ljepota je u oku promatrača… Poučeni dugogodišnjom interakcijom s posjetiteljima, koji nas uvijek iznova oduševljavaju svojim fotografijama Parka, pozivamo sve posjetitelje, slučajne prolaznike i zaljubljenike u prirodu i fotografiju da sinergiju čovjeka i prirodnih ljepota Parka prirode Papuk ovjekovječe objektivom, a najbolje ćemo nagraditi. Tema će tako biti povezanost čovjeka i prirode koja doprinosi stvaranju boljeg svijeta u kojemu živimo – poručuje organizator.

Natječaj je otvoren od 9. do 30. travnja 2019., a pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji fotografije. Autori na natječaj mogu prijaviti do tri fotografije koje moraju biti snimljene isključivo na području Parka prirode Papuk.

Službeno povjerenstvo Parka prirode Papuk proglasiti će pobjednika 3. svibnja.

Ako se želite prijaviti na natječaj morate preuzeti i ispuniti prijavnicu.

Ovaj natječaj je objavljen na internetskoj stranici Parka prirode Papuk (www.pp- papuk.hr), Geoparka Papuk (www.papukgeopark.com) i njihovoj Facebook stranici.

Klaudija Klanjčić

 

 

Povezane vijesti