ZLATNI TALIRI Djeca s težim teškoćama u razvoju iz DV Bambi predstavila izložbu aukcijskih radova

Aukcijom dječjih radova prikupljaju se sredstva za kupovinu didaktičkih materijala za rad u skupini Zlatni taliri

 

U sklopu Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Bambi, jedinog privatnog vrtića na području okolice Zagreba s programom za djecu s težim teškoćama u razvoju, skupina 'Zlatni taliri' i ove je godine, 26. travnja, pripremila izložbu i aukciju dječjih radova, Kumrovečka cesta 98, Donja Pušća.

Aukcijom dječjih radova skupine Zlatni taliri DV Bambi prikupljaju se sredstva za kupovinu didaktičkih materijala za rad u skupini Zlatni taliri.

Proslavom dana otvorenih vrata DV Bambi još jednom stavlja naglasak na važnost integracije, socijalizacije i inkluzije djece s težim teškoćama u razvoju kojoj je od 2016. godine omogućeno pohađanje posebnog programa u DV Bambi. Taj odgojno-obrazovni rad počiva na ideji da je svakom djetetu potrebno omogućiti optimalne prilike kako bi maksimalno razvilo svoja znanja, sposobnosti i vještine.

- I ove godine je naglasak na našu dječicu iz Zlatnih talira. Potaknuti prošlogodišnjem uspješnom manifestacijom želimo ići korak dalje i našim programom potaknuti roditelje da se pomoću gestovnih pjesmica prisjete svojeg djetinjstva i da ih inspiriramo igrama prstićima i gestama. U kratkom predavanju i nekoliko pripremljenih igara želimo im prikazati važnosti govora i pokreta, istaknuti zašto je rima toliko bitna za dijete i kako roditelju može pomoći u nekim situacijama – izjavila je Renata Brekalo, osnivačica Dječjeg vrtića Bambi.

Anita Blažinović