STAR WHEELS Jedinstvena premijera igranog filma na kojem su radili učenici s teškoćama u razvoju

Riječ je o nastavku Star Wheelsa, filma nastalog u okviru projekta u kojem učenici i riječka Ekonomska škola već godinama surađuju s udrugom Spirit, te kroz radionicu stvaraju film koji režiraju i u kojem glume

 

- Dođite zbog njih, ali i zbog sebe. Predanost ove divne djece u ograničavajućim okolnostima zaista izaziva divljenje i zaslužuje podršku - poziv je koji je Denis Pilepić uputio Riječanima prije premijere filma Star Wheels 2.

Više od stotinu Riječana pozivu se i odazvalo, kako bi pogledali novi filmski uradak učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci, piše Novi list.

Riječ je o nastavku Star Wheelsa, filma nastalog u okviru projekta u kojem učenici i riječka Ekonomska škola već godinama surađuju s udrugom Spirit, te kroz radionicu stvaraju film koji režiraju i u kojem glume. Puno gledalište Dvorane kulture Joga u svakodnevnom životu na Pećinama pogledalo je ovaj kratak, ali sadržajan film.

Svi koji žele pogledati fim, a nisu stigli na premijeru u Rijeci, ipak će imati priliku za 'popravni'. Danas, u utorak 30. travnja u 20:30 sati, zakazana je premijera filma na YouTubeu.

- Kliknite na OVAJ LINK i rezervirajte mjesto za prvu web premijeru, kada ćemo svi zajedno, uz mogućnosti chata, pogledati novi nastavak naše svemirske sage. Kad kliknete, stisnite i zvonce obavjesti! Rezervirajte taj termin i pripremite veliki ekran i zvuk, jer ovo je previše truda da gledate na malim ekranima. Javite nam kako vam se svidjelo, a mi ćemo prirediti nastavak - stoji na stranicama Udruge Spirit.

O čemu se u filmu radi? Vanzemaljci žive na našem planetu, ali s obzirom na to da im birokracija ometa normalan život, prisiljeni su potražiti pogodnije mjesto za život. Pri tome se sukobljavaju sa silama zla, a kako sve završava, pogledajte večeras na YouTubeu.

- Vrijednost ovog projekta je u veselju djece koja su sudjelovala, ali i u mnogim drugim faktorima koje ćemo tek objasniti - poručuje Denis Pilepić.

Damir Fatušić