ZAVIČAJNO DRUŠTVO MEĐIMURJE Velika tradicionalna manifestacija 'Međimursko proščenje' za Zagrepčane i njihove goste

Za glazbeni program na Zrinjevcu zaduženi su Mirko Švenda - Žiga, Borna Šercar, Goran i Andrea Šafarić, Etno duo, Međimursko kulturno-umjetničko društvo te Martin Srpak

 

Zavičajno društvo Međimurje, 24. godinu za redom, organizira tradicionalnu manifestaciju 'Međimursko proščenje' tijekom koje će u Zagrebu biti predstavljena bogata međimurska baština.

Manifestacija će se održati u nedjelju 9. lipnja od 10 sati, a započinje Svetom misom u Zagrebačkoj Katedrali.

Kulturno umjetnički program održat će se na Zrinjevcu od 11:45 sati u prigodno nazvanoj 'Međimurskoj vulici u kojoj će biti predstavljeni autohtoni međimurski proizvodi poput međimurske gibanice, bučinog ulja, mesa s tiblice, vina, meda, brašna, zimnice, sira, cekera i svega što predstavlja najbolje od Međimurja. Cijelu manifestaciju uveličat će nastup Zrinske garde Čakovec.

Za glazbeni program na Zrinjevcu zaduženi su Mirko Švenda - Žiga, Borna Šercar, Goran i Andrea Šafarić, Etno duo, Međimursko kulturno-umjetničko društvo, Martin Srpak i drugi.

Više informacija o Zavičajnom društvu Međimurje, kao i o samoj manifestaciji, možete potražiti na službenoj web stranici Društva te na društvenim mrežama.

Klaudija Klanjčić