PJESMA ZA SVE MLADE Gradsko društvo Crvenog križa Županja i Opća opasnost snimili pjesmu i spot

U projektnim su aktivnostima sudjelovale 23 mlađe osobe u nepovoljnom položaju, a uz ostale i mladi s invaliditetom

 

Tijekom 18 mjeseci provedbe projekta 'Pjesma za sve mlade' brojne mlade osobe uključile su se u različite kulturno-umjetničke aktivnosti i na taj način im je omogućen kreativni i socijalni razvoj, umanjen rizik od ulaska u 'NEET' skupinu društva (NEET- engl. skraćenica od 'not employed, not in education and not in training'), kao i rizik od asocijalnog ponašanja te povećana zapošljivost.

Do sada su provedene aktivnosti s područja likovne, filmske i medijske, književne i kazališne umjetnosti, a tijekom gotovo cijele provedbe projekta provodile su se razne glazbene aktivnosti – okosnica projekta po kojima i nosi naziv 'Pjesma za sve mlade!'

Među njima je i snimanje pjesme i spota projekta kojem su prethodile glazbene radionice, a one su svojevrsna uvertira u aktivnosti stvaranja i snimanja pjesme.

U aktivnosti su sudjelovale 23 mlađe osobe u nepovoljnom položaju, pripadnici ciljne skupine u dobi od 15 do 25 godina; mladi nezaposleni, mladi s invaliditetom, mladi u sustavu socijalne skrbi i mladi opće populacije.

Pjesma 'Ljubav te pokreće' nastala je u suradnji s poznatom županjskom rock grupom Opća opasnost.

 Tekst i glazbu potpisuje županjski tekstopisac i glazbenik Mario Vestić, a nakon snimanja pjesme, snimljen je i spot uz snimatelja i režisera Marka Zeljkovića – Zelje.

Unatoč nepovoljnom položaju u kojem se nalaze, mladi su marljivo sudjelovali u svim aktivnostima projekta, prepoznali svoje potencijale i iskoristili ih na najbolji način - naveli su iz GDCK Županja zahvalivši im na angažmanu i najavivši uskoru premijeru spota.

Anita Blažinović