KAWASAKI 3P Na kojem je (kawasaki) tripu ovaj bend za tako dobar live album

Netipičan koncertni prostor, kao što je Teatar ITD, ovom je prilikom pretvoren u dvodnevno  punk-rock-ska kazalište. I kao mjesto za snimanje livea ispao je pun pogodak

 

U izdanju svoje matične izdavačke kuće Dancing bear kultni zagrebački bend Kawasaki 3P ovog je svibnja izbacio svoj prvi live album.  

Radi se o snimkama s dvaju prošlogodišnjih koncerata održanih u Teatru ITD, a kojim je grupa proslavila svojih četvrt stoljeća postojanja.   

Već standardno za live izdanja ovih prostora, i ovaj dolazi kao CD i DVD izdanje.  CD sadrži dvanaest, a DVD dvadeset i dvije pjesme te pokazuje i onu vizualnu stranu benda koja je isto tako zanimljiva kao i zvučna slika.  

Netipičan koncertni prostor, kao što je Teatar ITD, ovom je prilikom pretvoren u dvodnevno  punk-rock-ska kazalište. I kao mjesto za snimanje livea ispao je pun pogodak.  

Sjajno uigran bend praši kroz svoju diskografiju, dakle kroz tri sjajna albuma, s naglaskom na uspješnice.   Jedan od naših najupečatljivijih vokala Tomislav Vukelić Tomfa i ovom prilikom se pokazuje kao onaj od zaštitnih znakova KTripa, a njegovo pjevanje puno puta se stapa s glasovima ushićene publike, što moćno upotpunjava kulisu.  

Tako' Snifa san glu' u sporoj i poluakustičnoj verziji zvuči kao ekipna pjesma na nekoj plaži ili tulumu, a 'Ni da ni ne' čak i nadmašuje studijsku verziju.  U  potonjoj treba zamijetiti kako publika zvuči kao sjajan nadomjestak za vokal Demirela Pašalića koji je, nažalost, otišao iz benda.    

Jedina mala zamjerka bila bi to što jedan od dva koncerta nije objavljen u integralnom obliku nego su probrani najbolji momenti obje večeri.   Mislim da bi u tom slučaju sinergija benda i publike došla do još jačeg izražaja.  Međutim, i ovako  je ovo sjajan live materijal i odličan soundtrack za ljetne dane.

Piše: Marko Baković

 

Povezane vijesti