VARAŽDIN Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Zvonko Milković'

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 5.000 kuna (neto), koji će se laureatu uručiti na svečanom obilježavanju rođendana pjesnika Zvonka Milkovića

 

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu i Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović' Varaždin raspisali su natječaj za ovogodišnju književnu nagradu 'Zvonko Milković', objavili su organizatori natječaja. 

Nagrada se dodjeljuje za najbolju izvornu knjigu pjesama hrvatskoga autora/autorice s izrazito intimističkom i/ili zavičajnom tematikom.
U konkurenciju ulaze, ističu, zbirke pisane bilo kojim idiomom hrvatskoga jezika (standardnom novoštokavštinom, kajkavštinom, čakavštinom, gradišćanskohrvatskim i dr.).
Natjecati se mogu nakladnici ili autori/autorice s prvim izdanjima  pjesničkih zbirki koje su objavljene u razdoblju između 1. listopada 2018. i 1. listopada 2019. godine. 
Izbor dobitnika Nagrade 'Zvonko Milković' izvršit će tročlano Stručno povjerenstvo.
Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 5.000 kuna (neto), koji će se laureatu uručiti na svečanom obilježavanju rođendana pjesnika Zvonka Milkovića, u Mjesecu hrvatske knjige, 23. listopada 2019. godine u Varaždinu.
Natjecatelji trebaju tri (3) primjerka knjige poslati (ili osobno dostaviti, radnim danom) na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović", Trg slobode 8a, 42000 Varaždin, s naznakom: Za Nagradu "Zvonko Milković".
Natječaj je otvoren do 1. listopada 2019.

 Hina