Portal Dobrote: Nakon 'Kruha za poslije' sada pomozite i s kaputima za beskućnike

Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja

 

Prije tri godine Portal Dobrote pokrenuo je inicijativu na Facebook stranici 'Kruh za poslije – Portal Dobrote', a danas pozivaju građane da uz kruh i ostale potrepštine doniraju i kapute koji im ne trebaju.

"U utorak, 10. siječnja od 16 do 19 sati, pa sve do kraja zime pozivamo građane da kod dućana PMS u Tkalčićevoj 61 u Zagrebu donesu svoje zimske jakne koje više ne nose ili uzmu jednu ukoliko im je potrebna. Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja. Budite i na ovaj način dio jedne lijepe humanitarne priče", poručuju pokretači inicijative 'Kruh za poslije'. 

Radi se o istoj stranici koja je prije više od tri godine pokrenula incijativu 'Kruh za poslije', koja je funkcionirala tako da prilikom kupnje bilo kojeg proizvoda u pekarnici, kupac bilo koje pecivo za poslije ostavlja na mjestu kupnje. Netko tko nema novaca za kupnju kruha kasnije može doći u pekarnicu s upitom 'Imate li kruh za poslije?', nakon čega bi mu ga osoblje prodajnog mjesta udijelilo. 

B. Ravlić

 

Povezane vijesti