Zbog invaliditeta donedavno nisam imala priliku za ljubav, a sada sam se zaljubila u oženjenog muškarca

PITANJE: K. O. (28) Na rehabilitaciji u toplicama upoznala muškarca s kojim sam osjetila povezanost kroz česta druženja u dva tjedna boravka. Svaki slobodan trenutak proveli smo zajedno i dobro se upoznali.

 

Zbog života u malom mjestu bila sam izvan svih društvenih zbivanja te nisam imala priliku za ljubavni život. Ja ne vozim, a i zbog invaliditeta mi je teško putovati. Zbog invaliditeta gubim interes i za aktivnosti koje su me nekada veselile.

Povratkom kući on mi se nastavio javljati i posjetio me ovih dana. Predložio je da nastavimo vezu, ali tek sada mi je rekao da ima suprugu. Kaže da je nesretan u braku i razmišlja o razvodu. Ne mogu sebe zamisliti kao ljubavnicu, a prvi put volim i imam vezu. Zaljubila sam se i ne znam što da radim?

ODGOVOR: Malo koja žena je sebe zamišljala u ulozi ljubavnice, pa ipak relativno često se netko u njoj jednostavno zatekne. Zaljubljenost je faza kad smo toliko oduševljeni drugom osobom da nam je ona na prvom mjestu i na vrhu naše ljestvice prioriteta. S dopunskim, zamjenskim ili vezama sa strane to nije slučaj. Ljubavnica ili prijateljica dolazi na red tek nakon što se zadovolje več postojeće obiteljske i primarno partnerske obveze. Vodite računa o tome da muškarci koji varaju to ne rade samo s jednom ženom, nego im je to stalni obrazac ponašanja. Koliko god ste sad zaljubljeni i uvjereni da je vaša priča posebna, gotovo uvijek muškarac koji vara novoj partnerici govori da je nezadovoljan vlastitim brakom i da se želi razvesti.

Zadržite osobne interese, ostanite maksimalno samostalna, samo u ovom slučaju moći ćete održati vezu koju opisujete i izbjeći ozbiljne psihološke probleme. Ljubav vam nitko ne može zabraniti, ali ulogu žene ili ljubavnice birate sami.

In Portal