Dobra vijest: Prvi gluhoslijepi parlamentarni kandidat u Ujedinjenom Kraljevstvu

Kandidat Zelene stranke je potpuno gluhi i slabovidni Ben Fletcher iz Putneya u južnom Londonu, koji radi kao vodeći programer za portal Financial Times

 

Zelena stranka najavila je svog prvog gluhoslijepog parlamentarnog kandidata, u trenutku kada predstavljaju svoj manifest o osobama s invaliditetom.

Zelenima je cilj istaknuti negativni utjecaj programa štednje trenutne, konzervativne vlade, na život osoba s invaliditetom, prenosi portal iNews.

Njihov kandidat je Ben Fletcher iz Putneya u južnom Londonu, koji radi kao vodeći programer za portal Financial Times.

"Osobe s invaliditetom su nedovoljno zastupljene u javnom životu u Britaniji", rekao je 36-godišnjak, koji je potpuno gluh i slabovidan.

"U vrijeme dubokog razočaranja politikom u Ujedinjenom Kraljevstvu, zaista je važno da zastupnici izabrani 2017. godine odražavaju raznolikost ljudi koje bi trebali predstavljati.“

"U Britaniji je preko 11 milijuna osoba s invaliditetom. To je jedna od šest osoba. Pa ipak, mnogi od nas još uvijek nisu u mogućnosti potpuno sudjelovati u obrazovanju, zapošljavanju i politici zbog nefleksibilnih, zastarjelih stavova, nepotrebnog nedostatka pristupačnosti i općeg nedostatka razumijevanja onoga što osobe s invaliditetom uistinu mogu postići ako dobiju potporu koja im je potrebna."

Zeleni tvrde da je konzervativna vlada uklonila temeljna prava i prilike za osobe s invaliditetom.

Manifest koji se odnosi na osobe s invaliditetom predlaže plan usluge za njegu i podršku, koju vodi zajednica, radi pružanja obuke i resursa za pomoć ugroženim osobama. Nastojat će uštedjeti novac "podržavanjem dobrobiti", te pomoći zajednicama identificirati i zadovoljiti potrebe osoba s invaliditetom, zajedno s vijećima, sustavom javnog zdravstva i vladom.

Manifest će također istaknuti poteškoće s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom pri ostvarivanju povlastica, kao što je Personal Independence Payment, britanska verzija osobne invalidnine.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti