Sudbina me obilježila invaliditetom, nemam izbora i ne mogu mijenjati svoj položaj u ovom životu

PITANJE: M. P. (36) Ljuti me nerazumijevanje okoline prema mojem stavu o stvarnosti u kojoj živim. Samo pogoršavaju moje ionako teško stanje.

 

Sudbina me obilježila već samim invaliditetom. Nemam izbora i ne mogu mijenjati svoj položaj u ovom životu, pa me zato smetaju napadi pojedinaca koji me osuđuju što vjerujem u astrologiju. Nitko me ne iskorištava materijalno kako sumnjaju, jer mi prijateljica besplatno piše horoskop u koji vjerujem. Živim svoju karmu, znajući da ne mogu protiv onoga što je zapisano u zvijezdama. Stoga bih bila sretna da i drugima objasnite je li moguće da položaj zvijezda određuje moju budućnost.

ODGOVOR: Karma i sudbina imaju različito značenje. Sudbina je nešto što nam je suđeno ili zapisano u zvijezdama. Karma uz ono što nam je suđeno je i dio naše vlastite odgovornosti tj. ono što pustimo u svijet u smislu izgovorenih riječi, misli ili dijela to će nam se i vratiti ako ne u ovom, onda u sljedećem životu. Kroz našu slobodnu volju i naša dijela stvaramo dobru kao i lošu karmu.

Astrologija nije zapravo nešto u što se vjeruje ili ne vjeruje. Ona nije religija, već disciplina s egzaktnim tehnikama. Astrologija je drevna nauka koja se bavi izučavanjem zvijezda, planeta i njihovog djelovanja na sudbinu ljudi. Svako od nas želi zaviriti u budućnost i otkriti kroz određene astrološke aspekte buduće događaje.

U astrologiji svaki aspekt, tranzit, položaj planete ima jedinstvenu simboliku na osnovu koje se određuju osnovne karakteristike osobe, njegova sudbina i važne životne prekretnice. U što boljem objašnjenju na pitanje što je astrologija, da li je to nauka ili zabava može se reći da je astrologija samo jedan od načina pomoću koga možemo otkriti sve one mikro tajne kozmosa zapisane na jedinstvenom jeziku planetarnih simbola.

Slika astrologije u javnosti je često negativna. Omalovažavaju i rugaju joj se mnogi koji spoznaje o astrologiji grade isključivo na površnim dojmovima. Dobronamjerni je prihvaćaju najčešće kao zabavu, no astrologija ima i ljutih protivnika koji je pokušavaju prikazati praznovjernom, štetnom ili opasnom. Istina, postoji veliki broj onih koji zloupotrebljavaju astrologiju, iskorištavajući praznovjerje ljudi u nevolji. Koriste površnu astrološku simboliku za brzu zaradu, stvarajući o njoj vrlo negativnu sliku.

Dokazano je da čak 75 posto populacije čita horoskope, a jedna četvrtina zaista u njih i vjeruje. Astrologija nije "okultna" vještina koja služi isključivo za proricanje budućnosti dok bi vi samo trebali čekati da se ostvari vaša sudbina. To uopće nije svrha astrologije.

In Portal