Uvijek navodim invaliditet kao prednost pri zapošljavanju, a ipak sam već godinama nezaposlen

PITANJE: L. T. (25) Završio sam srednju školu i godinama se pokušavam zaposliti. Uvijek navodim invaliditet kao prednost pri zapošljavanju, no ni to mi ne pomaže. 


Bio sam na nekoliko razgovora i poslodavac bi mi se opravdavao nemogućnošću mog zapošljavanja zbog nepristupačnosti radnog mjesta. Postoji li u Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom neki članak koji određuje prilagodbu radnog mjesta za nas osobe s invaliditetom?

ODGOVOR: Konvencija o pravima osoba s invaliditetom navodi da razumna prilagodba znači potrebnu i odgovarajuću prilagodbu i podešavanja, koja ne predstavljaju neproporcionalno ili neprimjereno opterećenje, da bi se u pojedinačnom slučaju, tamo gdje je to potrebno, osobama s invaliditetom osiguralo ravnopravno uživanje ili korištenje svih ljudskih prava i temeljnih sloboda na izjednačenoj osnovi s drugima. 

Primjeri razumne prilagodbe: Razumna prilagodba je pojedinačna mjera prilagođena potrebama pojedine osobe. Ovisno o oštećenjima osobe, prilagodbe okoline mogu biti različite. Za osobu oštećena vida prilagodba radnog mjesta uključivat će osiguranje čitača ekrana odnosno govornu jedinicu ili tiskanje radnih materijala na Braillevom pismu kao i pomoć asistenta radi lakšeg snalaženja u novom prostoru.
Elementi prilagodbe na radnom mjestu za osobu koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica uključivat će prilagođen pristup zgradi i prostorijama, prilagođen sanitarni čvor, prilagođen radni stol ili radno mjesto, radnog asistenta (ovisno o oštećenju) ali i prijevoz.
In Portal

 

Povezane vijesti