Usprkos invaliditetu oduvijek sam lako osvajao ženska srca

PITANJE: P. Z. (35) Imao sam puno kratkih veza od rane mladosti. Kroz njih sam shvatio da me žene vole samo dok sam slika onog muškarca kakvog žele.

 

Primao sam svu pažnju koju sam mogao, često glumeći osobu kakva nisam. Svjesno lažući dobio bih ljubav, usprkos invaliditetu. Žene vole pomagati, osjećaju se važne i to mi je odgovaralo.

U prošlosti je bilo lako, čim bi mi veza dosadila lako bih prekidao. Žena s kojom sam sada u vezi podrška mi je u svemu, iskrena i otvorena. Problem je nastao jer sam se zaljubio i shvatio da ne mogu vječno skrivati svoju pravu osobnost.

Postalo mi je teško glumiti osobu koja nisam. U nekim trenucima pomislim da je prekid jedino rješenje, ali volimo se usprkos mojim manama koje iskrsnu s vremena na vrijeme.

Odnos nam nije savršen kao na početku veze, mojom krivnjom, naime gubim se u vlastitim lažima. Ona je strpljiva, ali osjećam promijene. Što učiniti?

ODGOVOR: Možda je najvažnije znati da se ništa u životu, pa tako ni ljubav, ne podrazumijeva samo po sebi. Ne odustajte olako od veze, jer izvan vaše zone ugode nije baš sve tako divno i drugačije kako vam se čini.

Možete maštati o prošlosti, ali na odnosu je potrebno raditi. Razmislite o tome zašto se vaš odnos promijenila i što možete učiniti kako bi ga popravili. Temelj svake veze je iskrenost.

Bogatstvo je imati vezu s osobom koja vas voli i podržava usprkos manama kojih ste i sami svjesni. Jedan od načina na koji joj možete uzvratiti je biti iskren prema njoj.

Neiskrenošću se unaprijed odričemo mogućnosti ljubavi. Većina ljudi na početku odnosa glumi u želji da se sviđa partneru, pa se prikazuje u što boljem svjetlu. Kasnije to rade kako bi zadržali partnera, a nakon nekog vremena ni sami ne znaju što je istina. Dugoročno takav odnos ne može opstati. Ako ne vidite način kojim možete popraviti vaš odnos, možda je prekid bolja opcija za oboje.

Predstoji vam težak razgovor s partnericom, stoga se pripremite prije nego što se odlučite na ovaj korak. Dobra odluka bi bila otići na individualno savjetovanje s psihoterapeutom.

In Portal

 

Povezane vijesti