Ne vjerujem da mi liječnici mogu pomoći, alternativnom medicinom olakšavam svoj život s invaliditetom

PITANJE: K. B. (40) Nakon godina života u kojem sam se dokazivao u poslu, materijalno stajao neusporedivo bolje no danas, dogodio se moždani udar koji me vratio na početak.

 

Trebao sam opet učiti kao dijete, a posao je iza mene. Sretan sam što živim. Pronašao sam izlaz u prirodi i vjerujem da me ona liječi. Tu dolazim do sukoba s obitelji. Za njih su liječnici ti koji će učiniti moj invaliditet prošlošću. Nakon svega što sam pokušao želim samo miran život i dovoljno snage za život bez bolnica i liječenja. Koristim prirodne preparate i osjećam se dobro s obzirom na stanje i posljedice.

Invaliditet me nije ubio, a sad tražim potvrdu svoje životne filozofije. Imam li pravo na život kako ga je zamišljam ili sam nerazuman?

ODGOVOR: Priroda nam je dala sve potrebno za naše zdravlje. Boravak na svježem zraku daje osjećaj slobode, pomaže otpuštanju nepotrebnih misli kao i boravak uz vodu koji revitalizira. Kontakt sa zemljom dovodi u ravnotežu, pri čemu je posebno korisno hodanje bosih nogu, dok sunčeva svjetlost podiže raspoloženje.

Prema povijesnim izvorima, ljekovito bilje je u uporabi već 16 tisuća godina, a prvi pisani zapis o ljekovitim svojstvima biljaka potječe od Sumerana, nastao 3000 godina prije Krista. Znanstvenici sa Sveučilišta University of East Anglia proveli su studiju u kojoj je povezana priroda i njezin utjecaj na ljudsko zdravlje. U samom istraživanju je sudjelovalo 290 milijuna ljudi, a rezultati pokazuju kako priroda ima pozitivan učinak na kvalitetniji san, smanjenu učestalost dijabetesa tipa 2, kardiovaskularne bolesti, smanjenje hormona stresa, ali i smanjuje rizik od preuranjene smrti.

Čovjek koji je tvrdio da ima lijek za sve navodno neizlječive bolesti bio je dr. Sebi (Alfred Bowman), samouki afrički liječnik i travar, koji je prirodnim metodama pomagao teško oboljelim osobama. Bio je izbjeglica iz Hondurasa s trajnom adresom u SAD-u. Tvrdio je kako se tajna njegovog lijeka nalazi u prirodi.

Kompliciramo stvari sa znanošću, ali ako se vratimo bogu, koji kaže da se lijek za sve nalazi u prirodi, onda možete vidjeti da su moje metode liječenja jako jednostavne - govorio je dr. Sebi.

Vjerovao je da licemjeri upravljaju svijetom medicine, a razne trave, gljive i biljke koje nalazimo u prirodi zapravo liječe sve.

 Sve bolesti liječio je jednim lijekom, koktelom napravljenim od biljaka, dijabetes, pretilost, ovisnosti o drogama, lijekovima, alkoholu ili oboljenja za koje medicina nema odgovor.

Godine 1988. bio je uhićen zbog 'lažnog' oglašavanja i liječenja bez licence te je  sud u New Yorku i Američko udruženje liječnika od Sebija tražio da dovede svjedoke, odnosno ljude koje je izliječio od smrtonosnih bolesti, ali uz to da bivši oboljeli donesu i svoje dijagnoze, kao i dokaze o ozdravljenju. Svjedočilo je 77 osoba, a nakon što je dokazano da su te osobe doista izliječene, dr. Sebi je oslobođen svih optužbi i proglašen nevinim. Moderna medicina je izrazila skeptičnost i tvrdi da su Sebijevi pothvati zapravo samo obmana, a vi imate slobodu vjerovati i primijeniti ono što vam uistinu olakšava život s invaliditetom.

In Portal