U vezi sam s djevojkom s invaliditetom kojoj nisam vjeran. Često sam bio u krevetu s udanom ženom

PITANJE: N. P. (27) U vezi sam godinu dana, a još svojoj djevojci nisam izrazio svoje stvarne osjećaje. Znam da ona to očekuje, ali toliko se gadim samom sebi da mi je i to 'volim te' teško izgovoriti.

 

Nisam savršen, učinio sam nešto čega se sramim. Nisam bio vjeran, nekoliko sam puta završio u krevetu s jednom udatom ženom. Izigrao sam povjerenje svoje partnerice i grize me savjest. Mislim da joj moram priznati svoju grešku i nadam se ona će mi to oprostiti. Bojim se kako joj reći kada znam koliko često je bila povrijeđena i izdana. Ona je djevojka s invaliditetom, meni najčišće i najbolje stvorenje koje sam upoznao. Što je potrebno za ljubav koja ne postavlja uvjete, ljubav koja nema rok trajanja?

ODGOVOR: Za neke ljude riječi 'Volim te' imaju nevjerojatnu snagu pa nisu spremni tako lako reći partneru što osjećaju kako se ne bi vezali uz njega. 

Izjavljivanje ljubavi za neke je priznanje da im je potrebna druga osoba u životu. Taj se osjećaj nekima čini kao da daju sebe cijelog, svu svoju snagu, priznaju da su ranjivi i da im u životu trebaju drugi.

Povjerenje predstavlja temelj za nesputanu, sigurnu i iskrenu ljubav. Također, ono je osnova za predivnu vezu u kojoj se partneri ne plaše biti ono što jesu.

U ljubav treba vjerovati. Treba vjerovati u njezinu snagu i značaj u vezi. Međutim, potrebno je još više da bi veza dugo i dobro funkcionirala. Jednako važno kao i izjava ljubavi je opraštati i nadati se da će i partnerica oprostiti vama, jer znate da nitko od nas nije savršen.

Budite uz voljenu osobu kada nitko drugi nije i to cijelim svojim bićem, nesebično u zdravlju i bolesti. Poštujte je upravo takvu kakva jest i prihvatiti njezina razmišljanja, nade, snovi i želje. U vezi je potrebno sve dijeliti fizički, emotivno, duhovno i mentalno. Štititi se međusobno, osvrtati se na početak, raditi na sadašnjosti i veseliti se budućnosti, ako želite trajati!

In Portal