Kako prepoznati nasilje u tinejdžerskim vezama i pružiti pravovremenu pomoć

Radionica u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' održava se u sklopu projekta "Nasilje nije ljubav" koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih

Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" organizira radionicu "Kako prepoznati nasilje u tinejdžerskim vezama i pružiti pravovremenu pomoć" koja će se održati 27. veljače 2014. godine od 16:30 do 18:40 sati u Mjesnom uredu Knežija, Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb.

Radionica se održava u sklopu projekta "Nasilje nije ljubav" koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, organizira radionicu za nastavnike i stručne suradnike tj. psihologe, pedagoge, socijalne pedagoge i sve dionike koji izravno ili ne izravno rade s mladima.

Cilj radionice je osnažiti nastavnike i stručne suradnike za pružanje pravovremene pomoći pri uočavanju znakova nasilja u tinejdžerskim vezama. Radionica pruža uvid u rasprostranjenost ove vrste nasilja među mladima, prikaz svjedočanstva osoba koje su doživjele ovu vrstu nasilja. Osim navedenog, na radionici će raspravljati:
Zašto su tinejdžeri ranjiva skupina za ovu vrstu nasilja i kome je posebno potrebno pružiti pomoć
Prepoznavanju ranih znakova nasilja u vezi
Krugu zlostavljanja i razlozima zašto mladi teško prekidaju ovakve veze
Ulozi nastavnika i stručnjaka u preveniraju i pružanju pomoći tinejdžerima koji su doživjeli ovakvu vrstu nasilja
Kako pružiti pomoć mladima koji su izloženi ovakvoj vrsti nasilja.

Radionicu će voditi Maria Tomić Preiner, dipl. psiholog i dipl. soc. radnik.
Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na broj telefona: 01/383-78-73 ili 092/1710-140 ili na e-mail adresu: info@ti-si-sunce.hr do 26. veljače ove godine.

In-Portal