KUTAK ZA STRUČNJAKE

Radim kao tegleća marva pa se ne mogu posvetiti hiperaktivnom sinu

PITANJE: G.R. (25) Poštovani, zaposlila sam se na određeno vrijeme, ugovor je potpisan na 6 mjeseci. Od početka poslodavac ne poštuje radno vrijeme navedeno u ugovoru, radim ponekad i cijeli dan, što mi je izuzetno teško i veliki problem, jer imam sina koji je hiperaktivan i teško nalazim oso ...

Zbog sramežljivosti i invaliditeta nikada nisam poljubio djevojku

PITANJE: V.K. (20) Mislim da ću više poludjeti od želje da poljubim djevojku koja mi se jako sviđa. Sram me priznati, ali ovako pišući mogu. Nikada se nisam poljubio u usta s djevojkom. Slušam savjete prijatelja, neki se i ismijavaju, ali bojim se kako to izvesti

Zbog lica nagrđenog aknama osjećam duševni nemir

PITANJE: K.B. (20) Molim vas, možete li mi pomoći? Imam problema sa licem, mnogo akni koje sam tretirala raznim kremama, ali neuspješno. Interesira me može li mi pomoći alternativna medicina?

Moja djevojčica teško izgovara i piše pojedina slova

PITANJE: N.K. (33) Poštovana, moja djevojčica ide u prvi razred. Veliki problem stvara joj izgovor glasova k i g te d i t. Isti problem je i kod pisanja, često mijenja navedena slova. Kako joj mogu pomoći? Moramo li posjetiti logopeda?

Imam stalnu vezu, ali često zavodim žene preko društvenih mreža

PITANJE: I.B. Imam 37 godina i prijavljen sam na nekoliko web stranica preko kojih upoznajem različite tipove žena. Naravno, najviše zbog seksa, ali to me i na neki drugi način zabavlja, ne mogu objasniti kako, osjećam se kao uspješan grabežljivac

Djevojčica kreće u hrvatsku školu, a bolje govori talijanski jezik

PITANJE: D.R. (57) Unuka koja ima pet godina živi s roditeljima u Italiji. Rođena je u Zagrebu, gdje je živjela do treće godine.

Zbog teškoća u govoru moj sin ulazi u sukobe s djecom

PITANJE: L.N. (23) Ne znam kada je vrijeme za posjet logopedu u mojem slučaju? Naime, imam sina od tri godine. On sve razumije, potpuno je zdrav, ali riječi koje izgovara su nerazumljive. Ja znam što traži, razvili smo međusobnu komunikaciju.

Ljubav koja me razara

PITANJE: T.R. (27) U vezi sam dvije godine, svakim danom sve se više svađamo. Ne znam jesam li ja kriva, ali on ima vremena za prijatelje, roditelje, posao, sportske aktivnosti. Imam osjećaj da sam ja najmanje važna. Smeta me ta njegova ljubav prema drugima. Gdje sam tu ja?

Kako moja gluha kći može naučiti pravilno govoriti?

PITANJE: V.G. (47) Poštovana, imam kćer koja je potpuno izgubila sluh u petoj godini života, u 20. godini ugrađen joj je slušni aparat. Možete li mi reći postoji li mogućnost da ona pravilno progovori?

Pravo na odštetu zbog ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći

PITANJE: I.V. (26) Imala sam prometnu nesreću pri kojoj sam sletila s ceste i oštetila službeno vozilo koje je u lizingu. Auto ima kasko. Ja sam bila jedini sudionik prometne nezgode.

Bojim se da me žena koja me njeguje želi prevariti za kuću

PITANJE: K.I. (64) Osoba sam s invaliditetom, koji mi se pogoršava svakim danom. Imam kuću u kojoj sa mnom živi žena koja mi pomaže u svakodnevnim aktivnostima, njeguje me, kuha, održava kuću. Ona zahtjeva da nju upišem kao vlasnicu kuće, svjesna mojeg lošeg zdravstvenog stanja.

Kako ukloniti kič tetovažu

PITANJE: B.C. (31) Imam tetovažu koju sam stavio prošlo ljeto. Možete li mi reći koji je najsigurniji način za uklanjanje. Promijenio sam posao i sam sebi djelujem neozbiljno kada skinem sako, tetovaža je velika i smeta me.

Muž ima ljubavnicu ali ne pristaje na razvod

PITANJE: P.M. (39) U braku smo osam godina i imamo dvoje djece. Kuća u kojoj živimo izgrađena je kreditima i uz pomoć mojih roditelja. Suprug već godinu dana ima ljubavnicu, ali ne želi iseliti iz kuće. Kakav je postupak pokretanja brakorazvodne parnice?