Malo čudo: Kako je djevojčica s invaliditetom Daisy-May Demetre pokorila svijet mode

Daisy-May je rođena sa stanjem fibular hemimelia, urođenom manom zbog koje nedostaje dio ili cijela fibularna kost u nozi

 

Djevojčica Daisy-May Demetre iz Birminghama ima dvostruku amputaciju noge, ali nije dopustila da je to spriječi u ostvarivanju snova. Sedam joj je godina, a već je pokorila svijet dječjeg manekenstva i potpisala je za marku Zeebedee Management, agenciju koja zastupa drugačije modele.
Daisy-May je rođena sa stanjem fibular hemimelia, urođenom manom zbog koje nedostaje dio ili cijela fibularna kost u nozi. U njenom slučaju imala je malenu kost u jednoj nozi, a s druge strane potpuno je nodostajala. Budući da su joj bile pogođene ravnoteža i pokretljivost, roditelji djevojčice odlučili su da joj je najbolja opcija amputacija ipod koljena obje noge.
Nakon operacije dobila je protetičke noge. Ubrzo je ne samo hodala, nego i trčala, skakala i radila sve što i njeni vršnjaci.
Kako bi pokazali svijetu koliko je nevjerojatna i čudesna njihova Daisy-May, roditelji su otvorili Instagram račun posvećen samo njoj. Nakon što su dobili ogromnu pažnju i sljedbenike, roditelji su se obratili Zebedee Managementu i ubrzo je malena dobila ugovor s agencijom. Daisy-May je nosila revije na dječjem tjednu mode u Londonu.
Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti