SVETI DUH Predstavljen najsuvremeniji angiografski monoplanarni RTG uređaj za interventnu kardiologiju

Ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh Mladen Bušić je objasnio da se radi o najnaprednijem RTG uređaju koji je namijenjen intervencijama na srcu i krvnim žilama


U petak  je u Zavodu za kardiologiju Kliničke bolnice Sveti Duh predstavljen novi angiografski monoplanarni RTG uređaj za interventnu kardiologiju – Philips Azurion 7 – najsuvremeniji uređaj svoje vrste, a koji će od danas biti u funkciji pacijentima Bolnice. 
Odlukom Ministarstva zdravstva, nabavka novog uređaja financirana je iz bespovratnih sredstava Europske unije u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije. Grad Zagreb, kao osnivač Bolnice, je osigurao izgradnju dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije koja će također biti opremljena iz bespovratnih sredstava fondova Europske unije.
Zahvalivši Ministarstvu, ravnatelju i djelatnicima Klinike na doprinosu, gradonačelnik Milan Bandić je naglasio da se s novim uređajem Bolnica Sveti Duh stavlja uz bok najmodernijim bolnicama svijeta.
Ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh Mladen Bušić je objasnio da se radi o najnaprednijem RTG uređaju koji je namijenjen intervencijama na srcu i krvnim žilama. 
- Svojim karakteristikama osigurati će maksimalnu učinkovitost liječenja, uz minimalnu izloženost pacijenata i zdravstvenih radnika zračenju - rekao je.
Osim gradonačelnika Bandića i ravnatelja Bušića, prisutnima su se na svečanosti obratili i ministar zdravstva Milan Kujundžić, potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić-Rukavina te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti