LIJEPA PRIČA IZ AMERIKE Shantell Pooser prva je stjuardesa s invaliditetom

Na posebnoj proslavi rođendana u zračnoj luci Columbia Metropolitan, 17-godišnja Shantell Pooser postala je prva stjuardesa American Airlinesa s invaliditetom i terminalnom bolešću


Za jednu tinejdžericu iz Južne Karoline snovi o tome da postane stjuardese upravo su se ostvarili, i to zahvaljujući tvrtki American Airlines.
Na posebnoj proslavi rođendana u zračnoj luci Columbia Metropolitan, 17-godišnja Shantell 'Princeza' Pooser primljena je kao stjuardesa, čime je postala prva stjuardesa American Airlinesa s invaliditetom i terminalnom bolešću.
Prema Zakladi Saving Shannie, neprofitnoj organizaciji osnovanoj 2015., Shantell ima sindrom Down i trenutno se bori protiv niza neoperabilnih i smrtonosnih defekata na dišnim putovima.
Shantellina majka, Deanna Miller Berry, izjavila je za WIS News 10 da su defekti dišnih puteva poznati kao 'laringomalacija, traheomalacija i traheobronhijalna malacija'.
Ovo stanje opstruira više od 87 posto njezinih dišnih putova i zahtijeva od Shantella i njezine majke da često putuju u dječju bolnicu Cincinnati.
Upravo zbog stalnih putovanja u Dječju bolnicu u Cincinnatiju Shantell se zaljubila u letenje.
- Do sada smo bili na više od 57 letova. To uključuje i povezne letove, također - Deanna.
- Vidjela je stjuardesu, i rekla 'mama, ja želim biti stjuardesa'.
Odjevena u uniformu American Airlinesa, Shantell se pojavila u zračnoj luci Columbia Metropolitan na svom prvom radnom danu s vlastitom posadom - svojim ponosnim prijateljima i obitelji.
Berry je opisala rođendansku proslavu svoje kćeri kao 'ostvarenje sna'.
Prema web stranici Zaklade Saving Shannie, Shantell je odlučna podijeliti svoju priču kako bi spasila živote milijuna djece koja se bore disati poput nje.
Kako piše portal Travel Noire, Shantellin sljedeći cilj je postati autorica i upoznati bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu i bivšu prvu damu Michelle Obama.
Damir Fatušić