MORGAN'S WONDERLAND CAMP Rekreativna oaza za osobe s invaliditetom

Gordon Hartman, građevinar i filantrop koji je stvorio jedinstveni tematski park Morgan's Wonderland za osobe s invaliditetom, ponovno je u akciji

 

Njegov sljedeći pothvat bit će Morgan's Wonderland Camp - 28 milijuna dolara vrijedna 'rekreativna oaza' koja će pružiti iskustvo poput ljetnih kampova za ljude svih uzrasta, sa i bez invaliditeta.

Hartman je kazao kako kamp od gotovo pola kvadratnog kilometra ne bi bio moguć bez velikodušnosti Valero Energy Corporationa, njegovog predsjednika i izvršnog direktora, Joea Gordera i bivšeg izvršnog direktora Billa Klessea. Korporacija donira 15 milijuna dolara - najveći pojedinačni humanitarni doprinos. Gorder i Klesse doniraju po 2,5 milijuna dolara.

- Naša cijela organizacija podržava ovo - rekao je Gorder.

Kamp će se nalaziti na sjevernoj strani San Antonia u blizini golf igrališta TPC, piše San Antonio Express-News.

Hartman je kazao kako će biti 'ultra-dostupan'. I oni sa i oni bez invaliditeta mogu se okupiti radi zabave i razumijevanja u inkluzivnom okruženju bez fizičkih ili ekonomskih prepreka.

Po završetku radova, kamp će moći ugostiti do 525 kampera svih uzrasta i članova osoblja. Imat će zip liniju s više platformi po kojoj se svatko može spuštati, uključujući ljude koji koriste invalidska kolica ili imaju aparat za disanje. Tu će biti i jahanje na konju, pješačke staze koje su pristupačne za invalidska kolica, imanje sa životinjama, nekoliko bazena i spora rijeka, streličarstvo, sportski paviljon i izazovna staza sa zidovima za penjanje za kampere s različitim sposobnostima.

Imat će i umjetničko-obrtnički centar, veliku kućicu na drvetu, staze za bicikle i tricikle, 'vatrenu jamu', 20 kabina, veliki centar dobrodošlice s kuhinjom i blagovaonicom, te prodavaonicu.

Kampiranje će trajati od jednog do deset dana.

Nakon što je stekao bogatstvo u građevini, Hartman je svoju pozornost usmjerio na poboljšanje života osoba s invaliditetom izgradnjom Morgan's Wonderlanda, jedinstvenog parka izgrađenog na bivšem kamenolomu. Zatim je proširio park s Morgan’s Inspiration Islandom, sezonskim vodenim parkom koji nudi pristup osobama s invaliditetom, o kojem smo već pisali na In Portalu.

Hartman, čiji su parkovi nazvani u čast njegove kćeri koja ima invaliditet, uvijek naglašava da je njegov rad u toj sferi stvaranje prostora koji ruše prepreke i okupljaju ljude.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti