Obilježava se tjedan ADHD-a

Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost, a zastupljen je kod oko 3-5 posto školske djece pa tako i odraslih. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao "zločesta“, "neodgojena“ i "lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije koja se itekako dobro može usmjeriti

vake godine diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a. Mnoge nacionalne i regionalne organzacije u Europi tijekom rujna i listopada organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost, a zastupljen je kod oko 3-5 posto školske djece pa tako i odraslih. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao "zločesta“, "neodgojena“ i "lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije koja se itekako dobro može usmjeriti.

Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje (engl. Attention Deficit and Hyperactivity Disorder - ADHD) stanje je za koje je karakterističan vrlo visok stupanj motoričke aktivnosti kao manifestacija vrlo visoke aktivnosti uma. Iako se ADHD uglavnom smatra poremećajem, on to nije. Ljudi s ADHD-om najčešće su vrlo inteligentni i izrazito maštoviti. Neuklapanje u običajena pravila i odredbe društva oko njih ih čini na neki način nepogodnima, te se medicina bavi time u cilju "izlječenja" hiperaktivnosti.

In-Portal