Snima se serija 'Prijevremeni izbori' po romanu glasovite J.K. Rowling

Prvi roman za odrasle britanske spisateljice J.K. Rowling "Prijevremeni izbori" uskoro će biti pretočen u televizijsku mini-seriju u koprodukciji HBO-a i BBC-ja, prenose britanski i američki mediji

Roman je spisateljičin prvi pokušaj obraćanja odraslom čitateljstvu, a iako je nakon objave 2012. dobio mješovite kritike, odmah je postao bestseler prodan u više od milijun primjeraka u prva tri tjedna nakon lansiranja.

Njegova je radnja smještena u izmišljeni engleski gradić Pagford u kojemu se živi u na prvi pogled idiličnoj zajednici. Međutim, kada iznenadna smrt Barryja Fairbrothera uprazni mjesto u općinskom vijeću, među njegovim stanovnicima nastaje razdor a borba oko njegova nasljednika postaje katalizator za najveći sukob koji je gradić ikad vidio.

Kako prenosi britanski Guardian, priča o gradiću Pagfordu, licemjerju i ograničenosti njegovih stanovnika, bit će pretočena u televizijsku mini-seriju u trajanju od ukupno tri sata. Roman će za televizijsku seriju prilagoditi Sarah Phelps, a režija je povjerena Jonnyju Campbellu, dok će Rowling na serijalu surađivati kao izvršna producentica.

Prema pisanju Hollywood Reportera, produkcija kreće početkom ljeta.

Hina