Šok u Hajduku: Igor Tudor bez riječi obrazloženja dao ostavku

Tudor se navodno na ostavku odlučio razočaran činjenicom što je u prijelaznom roku momčad oslabljena brojnim odlascima igrača, ponajprije Filipa Bradarića, Mislava Anđelkovića i Antonija Milića, a da Uprava kluba nije dovela niti jedno novo pojačanje

 

Novi šok i problemi u Hajduku. Među navijačima omiljeni Igor Tudor podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera splitskog velikana, a na taj se potez odlučio samo tri dana uoči proljetnog nastavka sezone HNL-a i Jadranskog derbija protiv Rijeke na Kantridi.
Sada već bivši trener svoju je odluku obznanio igračima u klupskom restoranu nakon treninga u srijedu. Prema neslužbenim informacijama iz kluba, šokirani igrači pokušali su ga nagovoriti da se predomisli, no bez uspjeha.
Tudor se navodno na ostavku odlučio razočaran činjenicom što je u prijelaznom roku momčad oslabljena brojnim odlascima igrača, ponajprije Filipa Bradarića, Mislava Anđelkovića i Antonija Milića, a da Uprava kluba nije dovela niti jedno novo pojačanje.
Čelnici kluba nisu se oglasili na Tudorovu ostavku, no za danas je sazvana hitna sjednica Nadzornog odbora. Igor Tudor na konferenciji za novinare pojasnit će razloge svog odlaska s klupe Bilih.

Tudor je na klupu Hajduka sjeo u travnju 2013., a nekoliko mjeseci poslije osvojio je Hrvatski kup pobjedom protiv Lokomotive iz Zagreba.
U subotu Hajduk otvara drugi dio prvenstva na Kantridi derbijem protiv Rijeke. Splitski nogometni velikan trenutačno nalazi na trećem mjestu ljestvice s 32 boda, čak 17 bodova manje od vodećeg Dinama i deset bodova manje od Rijeke.

M. Damjanović

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL