Portugal: Kristijan Vincetić brončani na Europskom prvenstvu za plivače s invaliditetom

"Ovo je moja prva medalja na 100 metara slobodno i prvi put da sam ikad djelio mjesto s nekim od svojih suparnika te mi je ova bronca još draža", izjavio je Kristijan

 

Jučer je u 21 sat po hrvatskom vremenu Kristijan Vincetić na 100 metara slobodno, na Otvorenom europskom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom, s vremenom od 58.38 i u istom vremenu s Portugalcem Davidom Grachatom podjelio treće mjesto. Europski prvak je Talijan Federico Morlacchi s 56.99, a srebro je otišlo Britancu Lewisu Whiteu s 58.07.

"Ovo je moja prva medalja na 100 metara slobodno i prvi put da sam ikad djelio mjesto s nekim od svojih suparnika te mi je ova bronca još draža", izjavio je presretni paraolimpijac Kristijan Vincetić. Vincetića poslijednjeg dana natjecanja na Otvorenom europskom prvenstvu u subotu još očekuje njegova omiljena disciplina 400 metara slobodno.

U portugalskom Funchalu od 1. do 7. Svibnja održava se IPC Otvoreno europsko plivačko Prvenstvo za osobe s invaliditetom na kojem nastupa 450 natjecatelja iz 50 zemalja. Hrvatske boje brane pet plivača i jedna plivačica.

Darko Matić /HPO

 

Povezane vijesti