ŠK Stjepan Bosak – URIHO: Šahisti s invaliditetom nakon uvjerljivih partija odlaze na zasluženi odmor

"Teško je biti nezadovoljan kada se već prije polovice sezone ostvari najbolji rezultat u povijesti kluba", rekao je Damir Fatušić, predsjednik ŠK Stjepan Bosak – URIHO

 

Nakon pauze zbog šahovskog festivala odigran je odgođeni susret između ekipa ŠK Ivanić iz Ivanić Grada i prve ekipe ŠK Stjepan Bosak - URIHO. Susret III. lige Centar održan je 15. svibnja u dvorani za bridž i šah Doma sportova.

Nakon uvjerljive pobjede u petom kolu protiv ekipe ŠK Zaprešić, u šestom kolu na red je došla ekipa ŠK Ivanić Grad. U neizvjesnom meču ŠK Stjepan Bosak – URIHO doživio je minimalan poraz od 3.5:2.5 s kojim je polusezonu završio sa četvrtim mjestom u ligi. Ponovo je zablistao Lovro Čupić koji je u nadahnutom stilu pobijedio majstorskog kandidata Gorana Mihalića. Poraze su doživjeli majstorski kandidati Domagoj Glažar i Radoslav Čosić, a remizirali su fide majstor Denis Rosandić, majstorski kandidat Krsto Kovačević i prvokategornik Vladimir Gujić.

Predsjednik kluba ŠK Stjepan Bosak – URIHO Damir Fatušić ovom je prilikom zaokružio razmišljanje na kraju polusezone.

"Teško je biti nezadovoljan kada se već prije polovice sezone ostvari najbolji rezultat u povijesti kluba. Ipak, mislim da dijelim mišljenje sa svim našim igračima – a takvo je razmišljanje potpuno u sportskom duhu – uvijek može i bolje. Ostaje mali žal zbog slabijeg rezultata u zadnjem kolu polusezone, kao i zbog naše druge ekipe, za koju se ne mogu oteti dojmu da je ispod razine kvalitete igranja koju posjeduju kao ekipa, ali i pojedinačno. Kao i uvijek, čestitke svima i hvala im na trudu. Sada je vrijeme za zasluženi predah, a onda nastavljamo još žešće“, rekao je Fatušić.

D. Glažar

 

Povezane vijesti