Specijalna olimpijada: Sportaši s intelektualnim teškoćama u lovu na medalje

"Naši sportaši uistinu se trude i svakog puta na treninzima i natjecanjima daju sve od sebe. Nerijetko me iznenade koliko su borbeni i svjesni onoga za što se bore", kaže Zdenko Mlakar, predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske 

 

Specijalna olimpijada sportski je pokret koji okuplja osobe s intelektualnim oštećenjima iz 180 zemalja svijeta, a čiji je punopravni član i Specijalna olimpijada Hrvatske koju ove godine čini 29 sportaša.

Oni se od 14. do 25. ožujka u austrijskim mjestima Grazu, Schladming-Rohrmoosu i Ramsau natječu u šest disciplina – u alpskom i nordijskom skijanju, trčanju na krpljama, floorballu i brzom i umjetničkom klizanju – i dat će sve od sebe kako bi i ovoga puta obradovali svoje navijačea, dokazali sebi da mogu sve što požele i ponijeli u Hrvatsku nove medalje.

Kako je objasnio predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske, Zdenko Mlakar, riječ je o iznimno uspješnim sportašima koji su sa zadnjih Zimskih svjetskih igara Specijalne olimpijade u Koreji u Hrvatsku donijeli 27 medalja. Kao i svakog puta do sada, sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske pomoć su pružile brojne udruge i savezi.

"Naši sportaši su osobe s intelektualnim poteškoćama koje se uistinu trude i svakog puta na treninzima i natjecanjima daju sve od sebe. Nerijetko me iznenade koliko su borbeni i svjesni onoga za što se bore. Naši treninzi su sport i zabava. Na treninzima se sportaši osjećaju korisnima, imaju svrhu i natječu se, kako s drugima tako i sobom. I ovoga puta idemo s radošću na Olimpijadu i nadamo se da ćemo radost i medalje donijeti u Hrvatsku", kazao je Zdenko Mlakar prije njihova odlaska u Austriju te istaknuo da su sportaši Specijalne olimpijade Hrvatske jednaki svim ostalim sportašima.

Njihovi treninzi zahtjevni su i konkretni, njihova predanost sportu vrlo je ozbiljna, treba im ista oprema kao i svim ostalim sportašima, potrebna su im jednaka sredstva za putovanje kao i svim ostalim sportašima, jednako se moraju uravnoteženo hraniti kao i svi ostali sportaši kako bi dosegnuli svoje maksimume.

Znajući koliko su sportaši Hrvatske specijalne olimpijade predani, koliko žive za natjecanje i priznanja koja tako ponosno iz godine u godinu donose svojoj Hrvatskoj, tvrtka Herbalife je odlučila biti njihov sponzor. Kako je objasnila Nina Šebečić Crnolatac, direktorica Herbalifea za Jugoistočnu Europu, sponzorstvo Specijalne Olimpijade Hrvatske za Herbalife Hrvatska je prirodan slijed globalnog djelovanja tvrtke.

"Već dugo pratimo i pomažemo štićenike Doma Tuškanac koje trenira i koje s punim srcem vodi i usmjerava sjajan tim ljudi na čelu sa Zlatkom Mlakarom. Naime, od 29 sportaša koji nastupaju u Austriji čak njih jedanaestero su štićenici tog doma. Nama se u Herbalifeu Hrvatska prirodno pojavila želja da sponzoriramo Specijalnu olimpijadu Hrvatske jer je Herbalife i na globalnoj razini fitness sponzor Specijalnih Olimpijskih igara. Vjerujemo u njihov sjajan uspjeh i mogućnosti i ako ćemo ovim sponzorstvom uspjeti pomoći da se u Hrvatsku vrate s kojom medaljom više bit ćemo sretni kao i oni“, objasnila je Nina Šebečić Crnolatac.

Herbalife je globalna prehrambena kompanija koja svojim vrhunskim proizvodima mijenja živote ljude od 1980. Želite li saznati više informacija, posjetite stranice Herbalife.com ili IamHerbalife.com.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti