ŠK Stjepan Bosak – URIHO: Šahisti s invaliditetom solidnim partijama najavljuju uspješnu sezonu

"Sretan sam zbog svoje pobjede, ali žao mi je da ekipa u ovom jako teškom i kvalitetnom meču nije ostvarila i bolji rezultat", komentirao je Krsto Kovačević

 

Nakon sjajne pobjede protiv ŠK Novi Zagreb u prvom kolu, šahisti prve ekipe ŠK Stjepan Bosak – URIHO u drugom kolu snage su odmjerili s vrlo jakim ŠK Oroslavje. Napeti meč, rezultat kojeg je, na kraju, ovisio o ishodu jednog, zadnjeg dvoboja, završio je remijem, 3:3. Pobijedio je majstorski kandidat Krsto Kovačević, remizirali su nacionalni majstor Dean Zečević, majstorski kandidati Lovro Čupić i Alen Ognjačević, te prvokategornik Vladimir Gujić, a izgubio je FIDE majstor Denis Rosandić.

"Sretan sam zbog svoje pobjede, ali žao mi je da ekipa u ovom jako teškom i kvalitetnom meču nije ostvarila i bolji rezultat, koji bi nam puno značio. Trebamo zadržati koncentraciju za, uvjetno rečeno, lakši meč koji nam predstoji idući tjedan, jer nam takvi mečevi obično predstavljaju problem“, kratko je prokomentirao Krsto Kovačević.

Druga ekipa ŠK Stjepan Bosak – URIHO natjecanje u V. ligi započela je ogledom protiv ŠK slijepih Polet. I ovaj je susret završio remijem – pobijedili su Ivan Jurilj i kapetan Luka Keller, remizirali su Ozren Jurić i Robert Matečić, a poraze su upisali Neven Tomečak i Mihovil Lisić.

Svoje viđenje meča dao je Neven Tomečak.

"Momčadski smo odigrali dobro s obzirom da je ovo prvo kolo i uvertira u sezonu. Naše mlade snage na prvoj i drugoj tabli su zadržale kontinuitet, a naša okosnica, Ivan Jurilj i Luka Keller, bili su sjajni kao i obično. Svojom igrom nisam zadovoljan jer sam u ključnom momentu bio nestrpljiv, te se zeznuo i zasluženo izgubio. Čestitam svojim suigracima na meč bodu i vjerujem da, što sezona bude odmicala, ekipa i ja bit ćemo sve bolji i bolji.“

Naporni početak ove sezone nastavlja se već za šest dana za obje ekipe. I dalje ih pratite na In Portalu.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti