Zagreb: Trijumf Kristijana Vincetića na regionalnom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom

Na natjecanju su nastupile plivačice koje će nas predstaviti u studenom na Europskom prvenstvu plivača s Dawnovim sindromom Lucija Milović iz PK Zadar, Marija Pinjuh i Marija Vičan iz PK Natator

 

Na bazenu Utrine u Zagrebu održano 9. regionalno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom koje je okupilo 109 plivačica i plivača iz 13 hrvatskih klubova te dva slovenska i jednog iz Bosne i Hercegovine.

Najbolji rezultat ostvario je hrvatski paraolimpijac i član PK Dubrava iz Zagreba Kristijan Vincetić na 50 m slobodno isplivavši 28.38 sekunda u kategoriji Sl.9. U istoj kategoriji i disciplini drugo vrijeme po vrijednosti u ovoj godini isplivao je Karlo Rajković član PK Barok iz Varaždina s 29.13 sekunda.

Regionalno prvenstvo održalo se također u sklopu priprema naših reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Meksiku koje će se održati u listopadu ove godine.

Na natjecanju su nastupile plivačice koje će nas predstaviti u studenom na Europskom prvenstvu plivača s Dawnovim sindromom Lucija Milović iz PK Zadar, Marija Pinjuh i Marija Vičan iz PK Natator.

Organizatori i priređivači natjecanja bili su PK Natator i Zagrebački sportski savez osoba s invaliditetom.

Ovim natjecanjem članovi PK Natatora ujedno su obilježili 15 godina uspješnog djelovanja Kluba.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti