Hrvatska reprezentacija: Idemo po medalje na Otvoreno plivačko prvenstvo Mađarske za osobe s invaliditetom

"Svjetsko prvenstvo u Meksiku bit će dosta specifično jer će se održavati na visini od 2240 metara, odnosno visini na kojoj do sada nisam niti trenirao, a kamoli se natjecao. Zbog te visine putujemo u rujnu na pripreme u Mexico Citykako bi se prilagodili", otkrina naš proslavljeni paraolimpijac Kristijan Vincetić

Kristijan Vincetić

U mađarskom Hodmezovasarhleyu 20. i 21. svibnja održava se Otvoreno plivačko prvenstvo Mađarske za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti hrvatska reprezentacija u sastavu Tomi Brajša, Karlo Knežević, Martina Crkvenac, Ana Majsec, Paula Novina, Tomislav Prša, David Štrbac, Luka Plemenčić, Matej Petrlić, Jan Krajnović, Kristijan Vincetić, Ante Rađa, Leonardo Renić i Karlo Rajković.

Otvoreno prvenstvo Mađarske kvalifikacijsko je natjecanje za isplivavanje normi za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se u listopadu održava u Mexico Cityu. Plivači Vincetić i Rađa već su ranije isplivali norme za Svjetsko prvenstvo.

"Na Otvorenom plivačkom prvenstvu Mađarske ne očekujem neka puno bolje isplivana vremena nego što su bila na 9. regionalnom prvenstvu Hrvatske, jer idemo na natjecanje 'iz punog treninga', ali naravno da ću dati sve od sebe da ta vremena budu čim bliže osobnim rekordima", naglašava paraolimpijac Kristijan Vincetić.

"Uz natjecanje u Mađarskoj sada u svibnju nastupit ću još u Berlinu u srpnju, već tradicionalno na njihovom IDM prvenstvu i za kraj sezone Svjetsko prvenstvo u Mexico Cityu u listopadu. Svjetsko prvenstvo u Meksiku bit će dosta specifično jer će se održavati na visini od 2240 metara, odnosno visini na kojoj do sada nisam niti trenirao, a kamoli se natjecao. Zbog te visine putujemo u rujnu na pripreme u isti grad kako bi se prilagodili i da odradimo prvenstvo najbolje što znamo i možemo", zaključio je Vincetić.

Za izbornika reprezentacije Slobodana Glavčića Otvoreno prvenstvo Mađarske je natjecnje gdje ćemo provjeriti formu naših plivača, prije svega Vincetića i Rađe, koji su za sada jedini putnici na Svjetsko prvenstvo, jer Dino Sinovčić je u statusu ozlijeđenog sportaša i, nažalost, neće moći u Meksiko.

"Pored navedenih u Mađarsku putuju svi juniori koji će u listopadu nastupiti na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom u talijanskoj Genovi. Što se Mađarske tiče, smatram da ćemo osvojiti pregršt medalja, ali naglašavam - prioritet je uvid u stanje forme naših plivača. Iduće jače natjecanje je otvoreno prvenstvo Njemačke u Berlinu, gdje ćemo nastupiti u istom sastavu kao i u Mađarskoj, a tu će konkurencija biti puno jača. Od Vincetića i Rađe na Svjetskom prvenstvu očekujem finala. Ako se poklope određene okolnosti možda se vratimo i s medaljom", rekao je izbornik Slobodan Glavčić.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti