Njemačka: Ante Rađa osvojio srebro na Otvorenom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom

"Prije svega, zadovoljan sam nastupom naših juniora koji su gotovo svi isplivali svoje osobne rekorde", kaže uz ostalo izbornik hrvatske reprezentacije Slobodan Glavčić

 

Poslijednjeg dana na Otvorenom plivačkom prvenstvu Njemačke, koje se održavalo u Berlinu, hrvatski reprezentativac Ante Rađa u disciplini 100m leđno osvojio je srebro. Zlatni je Britanac Jonatan Fox , dok je broncu osvojio Talijan Valerio Taras.

Hrvatska reprezentacija se iz Berlina vraća s medaljama paraolimpijca Kristijana Vincetića (srebro na 100 delfin), broncom na 100 slobodno i srebrom na 400 slobodno te srebrnim odličjem Ante Rađe na 100m leđno. Osobito je obradovao rezultat Karla Kneževića koji je na 200m slobodno osvojio brončanu medalju. Kristijan Vincetić zauzeo je 4. mjesto na 50m delfin, dok je na 100m leđno bio 8.

Junior Matej Petrlić zauzeo je 10. mjesto na 200m mješovito.

Izbornika hrvatske reprezentacije Slobodana Glavčića zamolili smo za kratku ocjenu nastupa naših plivača u Berlinu. "Prije svega, zadovoljan sam nastupom naših juniora koji su gotovo svi isplivali svoje osobne rekorde. Što se tiče Kristijana Vincetića i Ante rađe koji su sudionici Svjetskog prvenstva u Mexici Cityu zadovoljan sam s njihovom trenutnom formom. Iako su obojica osvojili medalje, više me raduju njihova prolazna vremena i u kakvoj su trenutnoj formi za nastup na Svjetskom prvenstvu. Rađa, osim ove medalje, isplivao je nekoliko osobnih rekorda što je znak da i on ide prema željenoj formi. Konkurencija u Berlinu je bila doista jaka, tako da je možemo nazvati jednim malim svjetskim prvenstvom, jer svi su došli na zadnju provjeru. Organizacija je doista bila odlična. Vincetić i Rađa još moraju odraditi dio završnih priprema, tako da bismo dva tjedna uoči Svjetskog prvenstva otišli spremni na aklimatizaciju u Mexicio City, gdje prije svega od njih očekujem nastupe u finalima, jer tada je sve otvoreno", zaključio je izbornik Glavčić.

U Berlinu se od 6 do 9. srpnja nadmetalo 711 plivača iz 53 zemlje, a hrvatske boje branilo je 12 plivačica i plivača.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti