Istrijana: Nakon povijesnog uspjeha u Poljskoj po medalju idemo i na Europsko prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom

Davor Komar u Poznanu je osvojio zlato u pojedinačnoj kategoriji bez ijednog poraza te srebro u paru s Melisom Osmanović

 

Na Međunarodnom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom, održanom od 5. do 11. srpnja 2017. u poljskom Poznanu, Hrvatska je posljednji dan u pojedinačnom dijelu natjecanja Regional Opena, u organizaciji boćarske organizacije BISFed, osvojila prvo zlato u povijesti u konkurenciji boćara s invaliditetom.

Davor Komar, igrač Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' iz Pule i član Hrvatske boćarske reprezentacije, osvojio je zlato u pojedinačnoj kategoriji bez ijednog poraza te srebro u paru s Melisom Osmanović.

Upravo ovakav povijesni uspjeh i ponos na svog člana je razlog što je BKOSIŽ izdao Priopćenje, u kojem je uz čestitke pobjednicima napisano da je Komar do zlata stigao pobijedivši po grupama prvaka Izraela rezultatom 6:3, zatim aktualnog europskog prvaka i osvajača zlatne medalje na Paraolimpijadi 2016. godine Poljaka Samuela Andrečika za 7:0.

"Nakon razigravanja po grupama Komar je u četvrtfinalu 'dobio' svog kolegu, također hrvatskog reprezentativca Damira Jurena s 8:2, nakon čeka je u polufinalu pobijedio njemačkog prvaka s 13:0, da bi u finalu rezultatom 5:2 pobijedio višestrukog prvaka Portugala, inače sedmog na svjetskoj rang listi. U Poznanu je naš igrač i prvi puta kategoriziran službenom međunarodnom licencom, a ovo su za Komara ujedno i prvi osvojeni bodovi za svjetsku rang listu i sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kao i za mogući nastup na Paraolimpijskim igrama 2020. godine. Na ovom istom natjecanju u paru su Komar i njegova klupska kolegica Melisa Osmanović iz Pule osvojili srebro. Prvo mjesto osvojio je portugalski par, inače osmi u paru na svjetskoj rang listi, dok su brončani bili slovački par, inače aktualni svjetski prvaci i pobjednici iz Ria prošle godine", istaknuto je u Priopćenju.

Na prvenstvu je sudjelovalo 13 zemalja.

Što se tiče daljnjih međunarodnih natjecanja, Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, u rujnu putuju u američki Kanzas na Otvoreni svjetski Kup, a potom na Europsko prvenstvo u Portugal u listopadu.

Više o svemu može se pročitati na internetskoj stranici www.istrijana.hr.

Klaudija Klanjčić