Dominik Počekal svjetski juniorski prvak u bacanju diska

U petak, drugog dana natjecanja na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje prvi put organizira World para Athletics u švicarskom Nottwilu Dominik Počekal je u bacanju diska u kategoriji F57 osvojio zlatnu medalju s osobnim rekordom od 23,24 metara. Petra Štruklec okitila se srebrnom medaljom

 

U jutarnjem dijelu natjecanja dugog dana Dominik Počekal osvojio je zlatnu medalju sa novim osobnim rekordom 23,24 m u bacanju diska kategorije F-57.

Petra Štruklec u bacanju diska u kategoriji F41 osvojila je srebrnu medalju.

U poslijepodnevnom programu  nastupio je Erik Fabian Kaurin u bacanju diska u kategoriji F42-F46, on je s daljinom od 26,78 metara zauzeo peto mjesto.

U četvrtak je nastupio Matej Kačmarčik u kategoriji F37 u bacanju kugle i s daljinom 7,99 metara zauzeo četvrto mjesto.

Atletičari i atletičarke se u Nottwilu nadmeću u dvije starosne kategorije do 18 godina i do 20 godina starosti. Hrvatske boje u dobi do 18 godina branila je Petra Štruklec u kugli i disku kategorije niskih rastom F40/41, Dominik Počekal u kugli i disku  F52–57 i Erik Fabian Kaurin u kugli i disku osoba s amputacijama F42–46, dok u dobi do 20 godina nastupa Matej Kačmarčik u kugli i disku kategorije osoba s cerebralnom paralizom F35–38.

U Nottwilu nadmeće se ukupno 275 sportaša iz 41 zemlje.

 

Tekst: Anita Blažinović