Maleni Ismail Zulfić želi jednog dana postati mostarska lasta

Ima samo šest godina i osvojio je zlatnu medalju u kategoriji 50 metara leđno na natjecanju u Zagrebu. Unatoč invaliditetu njegova volja je neopisiva, a osim plivanja savladao je i skijanje.

 

Na poziv mostarske legende i dugogodišnjeg skakača Lorensa Liste na 451. skokovima sa Starog mosta, sudjelovao je i šestogodišnji Ismail Zulfić s roditeljima i trenerom plivanja i osnivačem PK Spid Amelom Kapom.

Iako ima samo šest godina, Ismail je već osvojio zlatnu medalju na natjecanju u Zagrebu početkom svibnja ove godine u kategoriji 50 metara leđno.

Gledajući u luk Starog mosta, Ismail je treneru Amelu kazao da bi i on skočio i napravio salto ako bi ga on dočekao u vodi.

"Ismail je uzbuđen. Ljudi ga prepoznaju, pozdravljaju ga. Napravio je pravi šou", kaže ponosni trener.

Volja za životom koju ovaj dječak rođen bez ruku pokazuje je neopisiva. Uz podršku roditelja Ismeta i Elmine, Ismail je osim plivanja savladao i skijanje. Iako žive u Zenici, dva puta tjedno roditelji dovode Ismaila na treninge na Olimpijski bazen Otoka.

Plivački klub Spid je jedini klub u BiH koji radi s tipičnom i djecom i osobama s invaliditetom. Iako ima podršku nekolicine sponzora, sigurno je da bi gradske vlasti mogle više učiniti za ovog plemenitog mladića koji ne naplaćuje satove obuke za djecu s invaliditetom.

Više od 50 djece iz cijele BiH zahvaljujući treneru Kapi i njegovim pomoćnicima savladalo je plivanje unatoč invaliditetu.

 

Tekst: Anita Blažinović