Europsko prventsvo u sjedećoj odbojci: Hrvatski odbojkaši u četvrtfinalu dok odbojkašice bilježe drugi poraz

Hrvatska muška reprezentacija zaključila je svoje natjecanje u A grupi bez izgubljenog seta savladavši Italiju i Poljsku

 

U Porečkoj sportskoj dvorani Inter sport Zelena laguna održano je u utorak 2. Kolo Europskog prventsva u sjedećoj odbojci. Naša muška reprezentacija uvjerljivom pobjedom s 3:0 u setovima protiv Poljske osvojila je prvo mjesto u skupini. Najveću razliku u prvom setu naši odbojkaši ostvarili su pri rezultatu 20:7, da bi je održavali do kraja seta koji su zaključili s 25:12. U drugom setu Poljaci su pružili snažniji otpor. Nakon što smo poveli s 2:0, prvo izjednačenje bilježimo pri rezultatu 4:4. Igra se za svaki poen, da bi Poljaci prvi put poveli s 8:7. Najveće vodstvo Poljaci imaju u drugom setu pri rezultatu 14:11. Naši uspjevaju doći do izjednačenja na 15:15. Nakon kratkog vodstva Poljaka, ponovno izjednačavamo rezultat na 18:18. Potom su uslijedila naša četiri poena i Hrvatska je povela s 22:18, da bi na kraju drugog seta rezultat bio 25:20. Na početku trećeg seta Poljaci ponovno vode s 1:0 i s 3:2. Potom se Hrvatska odvaja na 7:4. Najveću razliku ostvarujemo pri rezultatu 17:9. Superiorno naši odbojkaši održavaju stečenu prednost i set privode kraju s rezultatom 25:19.

Kapetan reprezentacije Ivan Ćosić bio je i ovog puta naš ponajbolji igrač, koji je nakon uvjerljive pobjede nad Poljskom izjavio: "Važno nam je da smo u prvom setu ostvarili dominaciju nad Poljacima. Drugi set uvijek nekako donosi prijelomne trenutke samog meča. Mi smo ušli s previše emocije, načinili smo nekoliko pogrešaka i došlo je do neizvjesnosti koju smo na kraju prevladali. U trećem setu odigrali smo ponovno kako znamo i pobjeda je tu. U četvrtfinalu znam da ćemo ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe da uđemo u polufinale, ali to će svakako ovisiti i o protivniku kojeg ćemo saznati nakon ždrijeba", zaključio je Ćosić.

Hrvatska muška reprezentacija zaključila je svoje natjecanje u A grupi bez izgubljenog seta savladavši Italiju i Poljsku, plasiravši se u četvrtfinale te sada mirno čekaju utakmicu u četvrtak, a protivnika će saznati nakon ždrijeba u srijedu.

U A grupi ženskih reprezentacija nakon što je Finska dobila Mađarsku s 3:2, a Hrvatska uvjerljivo izgubila od Slovenije s 3:0, po setovima 23:25, 13:25 i 15:25 uoči posljednjeg kola po skupinama zadnje su na ljestvici bez bodova i tako svele svoje šanse za bolji plasman na samu teoriju. Protivnice su im vodeće u grupi s dvije pobjede, reprezentativke Finske.

O razlozima poraza nam je nešto više rekla kapetanica Andreja Giba: “Borile smo se za svaku loptu, borile smo se za svaki bod, ali jednostavno danas nije bio naš dan. Nedostajalo nam je više sportske sreće da nam donese još neki bod više i da dovedemo utakmicu u egal. Nažalost bile smo i oslabljene jer je nas zbog obiteljskih razloga napustila jedna naša važna igračica i klupa je bila prekratka. Što reći za meč protiv Finske? Svakako da ćemo dati sve od sebe, ali da li će to biti dovoljno ne znam“, rekla je Giba.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti