Maksimir: Osobe s invaliditetom žestoko bodrile hrvatsku reprezentaciju u trijumfu protiv Grka

Uključivanje osoba s invaliditetom u nogomet jedan je od ciljeva i HNS-a, a audio deskripcija koja je bila omogućena slijepima i slabovidnima na utakmici Hrvatska - Grčka novi je važan korak u tom smjeru

 

Jedni od najgrlatijih na sinoćnjem trijumfu hrvatske reprezentacije u srazu protiv Grčke bile su i osobe s invaliditetom, među kojima i slijepi i slabovidni te gluhi i nagluhi navijači. Tim povodom Hrvatski nogometni savez objavio je priopćenje koje In Portal objavljuje u cijelosti.

"Ponosni smo što su među osobama s invaliditetom, koje su uobičajeni gosti HNS-a na utakmicama hrvatske reprezentacije, ovoga puta bili i 15 slijepih i slabovidnih osoba, u suradnji s Udrugom slijepih Zagreb. HNS jee omogućio ulaznice, prijemnike za slušanje te dvojicu naratora koji su na poseban način prenosili utakmicu kako bi slijepim i slabovidnim osobama što bolje prenijeli svaki vizualni detalj s Maksimira.

Osobe u kolicima već su tradicionalni gosti HNS-a, a ovoga puta Savez je omogućio ulaznice i za 15 gluhih osoba i njihove pratitelje.

UEFA i HNS čvrsto stoje iza ideje kako uživanje u nogometu treba biti dostupno svima - bez obzira tko ste, odakle ste i kako igrate nogomet.

Sve aktivnosti Uefe u području društvene odgovornosti razvijaju se pod kapom projekta 'Respect'. Nakon kampanje 'Ne rasizmu', UEFA je od ove jeseni započela s novom kampanjom, #EqualGame, koja za cilj ima promociju uključivosti, različitosti i pristupačnosti nogometu u Europi.

Uključivanje osoba s invaliditetom u nogomet jedan je od ciljeva i HNS-a, a audio deskripcija koja je bila omogućena slijepima i slabovidnima na utakmici Hrvatska - Grčka novi je važan korak u tom smjeru."

In Portal