PK Vidra: Varaždinski plivači s invaliditetom osvojili vodeća mjesta u svojim disciplinama na natjecanju u Rijeci

"Povratkom s natjecanja s popravljenim osobnim rekordima dobili smo smjernice za daljnji rad te veliki poticaj za pripreme za nadolazeću sezonu", rekla je Višnja Bunić, predsjednica Vidri


 

Plivački klub za osobe s invaliditetom Vidra Varaždin sudjelovao je na Festivalu plivanja koje se održalo u sklopu Otvorenog regionalnog prvenstva za osobe s invaliditetom na bazenima Kantrida u Rijeci u organizaciji PK Force iz Rijeke. Nastupilo je 111 plivača s invaliditetom iz 16 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. U jakoj međunarodnoj konkurenciji članovi Vidre osvojili su vodeća mjesta u svojim disciplinama.

Članovi PK Vidra Varaždin Nikola Kosec s Down sindromom, Sabina Kušter sa skraćenom desnom potkoljenicom, Brunela Hrženjak s Down sindromom, Teo Škvorc sa sindromom staklenih kostiju i Roko Lazić s cerebralnom paralizom u svim disciplinama su popravili svoja najbolja osobna vremena te se visoko plasirali u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji.

"Ovim nastupom Vidre su pokazale napredak u tehnici, razvoju brzine te mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim stječu iskustvo te motivaciju i želju za daljnjim radom i napretkom", rekla je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidre.

"Povratkom s natjecanja s popravljenim osobnim rekordima dobili smo smjernice za daljnji rad te veliki poticaj za pripreme za nadolazeću sezonu te prvo sljedeće natjecanje - Otvoreno prvenstvo koje se održava krajem siječnja i početkom veljače u Splitu", zaključila je Bunić.

Božica Ravlić