Portugal: Trijumf hrvatskih sportaša s invaliditetom na IWAS svjetskim igrama

Na kraju 7. IWAS svjetskih igara 25 hrvatskih sportaša u atletici, stolnom tenisu, plivanju i parataekwondou osvojili su osam zlatnih, sedam srebrnih i osam brončanih odličja

 

Posljednjeg dana natjecanja na 7. IWAS svjetskim igrama, koje su se održale u portugalskom Vila Real de Santo Antonio, na rasporedu su bila još samo atletska natjecanja.

U spojenim kategorijama F42 i F44 atletičar Ivan Katanušić bacio je kuglu na 14,03 metra s 834 boda osvojio svoje drugo zlato. Josip Slivar u istoj kategoriji i disciplini s 12,98 metara i 772 boda osvojio je svoje drugo srebro.

"Naravno da sam zadovoljan s dva zlata", rekao je po završetku natjecanja Ivan Katanušić. "Kraj je sezone i možda su daljine manje, što je i realno, jer se polako prebacujemo na bazične pripreme za sljedeću sezonu. U kolovozu nas očekuje Europsko prvenstvo u Berlinu gdje bih želio osvojiti zlata u disku i kugli. Ono što me naročito veseli je atmosfera u reprezentaciji. Dolaze mladi sportaši koji samo kroz bavljenje sportom mogu prevladati svoj invaliditet. Nisam razmišljao da sam ovdje bio najuspješni sportaš jer to mi nikad nije bio prioritet. Prije svega, važan je kolektiv", zaključio je Ivan Katanušić.

Deni Černi u kategoriji F33, F54 i F55 daljinom diska od 20,20 metra s 740 bodova osvojio je brončanu medalju.

Albin Vidović u kategoriji F36, F37 i F38 u kugli daljinom od 11,39 metara s 754 boda osvojio je brončanu medalju.

Na kraju 7. IWAS svjetskih igara 25 hrvatskih sportaša u atletici, stolnom tenisu, plivanju i parataekwondou osvojili su osam zlatnih, sedam srebrnih i osam brončanih odličja.

Darko Matić / HPO