Poljska: Na Međunarodnom turniru u boćanju za osobe s invaliditetom klub Istrijana osvojio dva zlata i broncu

"Davoru Komaru je to ujedno i četvrto zlato u posljednje tri godine na navedenom turniru, a prošle se godine 'okitio' i titulom prvaka Poljske u boćanju za osobe s invaliditetom", ističu u klubu

 

Nakon Međunarodnog turnira 'Prometeus KUP 2017' u boćanju za osobe s invaliditetom, održanog u poljskom gradu Konopiska od 30. studenog do 3. prosinca 2017., Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' iz Pule uputio je priopćenje, potpisano od tajnice Tine Matejčić, ne skrivajući ponos zbog činjenice da su istarski boćari i boćarice osvojili dva zlata i broncu.

Kako obavještavaju, igrač kluba Davor Komar iz Pule bez ijednog je poraza rezultatima 11:1, 8:1, 8:2 i 16:0 u 'njegovoj' kategoriji BC4 - pojedinačno osvojio zlato. Također je osvojio prvo mjesto bez ijednog poraza rezultatima 12:0, 3:2, 10:2, 3:1 i 11:1 u 'otvorenoj' kategoriji – pojedinačno, u kojoj su se susreli prvo i drugo plasirani po svim kategorijama, a po čemu je ovo natjecanje bilo dosad jedinstveno.

"Komaru je to ujedno i četvrto zlato u posljednje tri godine na navedenom turniru koji je postao tradicionalan, a prošle se 2016. godine Komar 'okitio' i titulom prvaka Poljske u boćanju za osobe s invaliditetom", istaknuto je u priopćenju.

Broncu u svojoj BC5 kategoriji kući u Lindar donio je član kluba Adriano Stihović, kojemu je to ujedno i treća bronca s posljednja tri turnira odigrana upravo u poljskoj Konopiski.

U kategoriji BC5 iz njihovog kluba natjecali su se i članica Sabina Brezac iz Valbandona, članica Marina Relić iz Kanfanara i član Emir Jahović iz Ližnjana, s osvojenim šestim, sedmim i osmim mjestom.

"Iako dobar plasman naših troje igrača, isti je mogao biti i mnogo bolji da se naši igrači odmah u prvom krugu nisi susreli jedni protiv drugih, što je automatski izbacilo dvoje naših igrača od mogućeg plasmana među prvih troje", objašnjavaju u klubu.

Nakon ovog prvenstva, klub broji 137 pehara/medalja za prvo, drugo i treće mjesto na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavlja svoju jedanaestu godišnju dominaciju u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom. Trenutno u ovoj 2017. boćarskoj sezoni 'broje' 28 osvojenih pehara/medalja.

Na kraju je najavljeno: "Ovu vrlo aktivnu sportsku sezonu 2017., završavamo već ovog vikenda na nacionalnom Memorijalnom turniru 'Marjan Dobrinčić' u Velikoj Gorici, gdje će se naš Klub natjecati s osam igrača našeg Kluba. Na turniru očekujemo osvajanje minimalno tri medalja/pehara."

"Iskreno zahvaljujemo Istarskim Supermarketima, Gradu Pula, Gradu Pazinu, Općini Kanfanar, Općini Fažana, Sportskoj zajednici Grada Pule i obitelji Brezac iz Valbandona na financijskoj pomoći i potpori za pripreme i sudjelovanje na Prvenstvu u Poljskoj."

Više o svemu može se pročitati na internetskoj stranici Kluba, www.istrijana.hr.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti