Podkoren: Sjedeći skijaš Dino Sokolović zauzeo 9. mjesto u utrci Svjetskog kupa

"Osjećam da mogu još bolje i da mi nedostaje veleslalomskih treninga. Iako sam zadovoljan rezultatom, to još mora biti bolje", kaže Dino Sokolović

 

Na legendarnoj stazi Podkoren kod slovenske Kranjske Gore, jučer je u veleslalomu Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom u konkurenciji sjedećih skijaša paraolimpijac Dino Sokolović zauzeo 9. mjesto. Slavio je Norvežanin Jesper Pedersen.

Damir Mizdrak s vodičem Lukom Debeljakom u konkurenciji slabovidnih skijaša zauzeo je 10. mjesto, dok je pobjedu odnio Slovak Marek Kubacka.

"Staza je bila izuzetno teška. Bilo je dosta hupsera i grdo za sjedeće skijaše. No, mogu reći da sam zadovoljan sa svojom vožnjom. Kako veleslalom nisam vozio još od svoje ozljede, a bilo je to više od godinu dana, smatram da imam još prostora za napredak i da još nisam ostvario optimalnu formu za veleslalom, koji je brža disciplina od slaloma. Osjećam da mogu još bolje i da mi nedostaje veleslalomskih treninga. Iako sam zadovoljan rezultatom, to još mora biti bolje", zaključio je Dino Sokolović.

U Kranjskoj gori nadmeče se 79 skijašica i skijaša u sve tri kategorije iz više od 20 zemalja. Danas se vozi još jedna veleslalomska utrka.

Darko Matić/HPO

 

Povezane vijesti