Crveni spust: Dominacija hrvatskih skijaša s invaliditetom na WPAS veleslalomskim natjecanjima

Naša paraolimpijska nada u konkurenciji stojećih skijašica, 13-godišnja Lucija Smetiško, oba dana natjecanja osvojila je prva mjesta

 

Na sljemenskom Crvenom spustu održana su WPAS veleslalomska natjecanja. Nastupilo je osam zemalja s ukupno 23 natjecatelja u ženskoj i muškoj konkurenciji slijepih i slabovidnih, stojećih te sjedećih skijašica i skijaša. Hrvatske boje branili su Eva Goluža, Lovro Dokić, Lucija Smetiško, Damir Mizdrak i Dino Sokolović.

Najmlađa paraolimpijka koja će nastupiti u Pjong Čangu, Eva Goluža, u konkurenciji slabovidnih skijašica slavila je u oba veleslaloma. Naš ponajbolji paraolimpijac, Dino Sokolović, u kategoriji sjedećih, slavio je također u oba veleslaloma.

Slabovidni paraolimpijac Damir Mizdrak prvog dana natjecanja zauzeo je treće mjesto, a posljednjeg je bio ponajbolji. Lovro Dokić, koji je također najmlađi paraolimpijac u Pjong Čangu, u kategoriji stojećih skijaša prvog dana natjecanja ispao je u drugom laufu, a u drugoj utrci je zauzeo četvrto mjesto. Naša paraolimpijska nada u konkurenciji stojećih skijašica, 13-godišnja Lucija Smetiško, oba dana natjecanja osvojila je prva mjesta.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti