PyeongChang: Sokolović solidan u prva dva nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama

Ovo je za Sokolovića bilo tek zagrijavanje za njegove najjače discipline, a prije svega se to odnosi na slalom, koji je na rasporedu u četvrtak, 15. ožujka, a u kojem je jedan od kandidata za odličje

 

Najbolji hrvatski paraolimpijac, 29-godišnji alpinac Dino Sokolović, osvojio je 17. mjesto u spustu u konkurenciji sjedećih skijaša prvog dana natjecanja na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama u južnokorejskom PyeongChangu, a u nedjelju, drugog dana natjecanja, u kategoriji sjedećih skijaša zauzeo je 19. mjesto u superveleslalomu, dok je novi paraolimpijski pobjednik Kanađanin Kurt Oatway.

Sokolović je za pobjednikom spusta, Amerikancem Andrewom Kurkom (1:24.11), zaostao osam sekundi i devet stotinki, što je bilo dovoljno za osvajanje 17. mjesta u konkurenciji 26 sjedećih skijaša, od kojih su njih dvadesetorica stigli do cilja na stazi u skijaškom centru Jeongseon.

Srebrno odličje u ovoj konkurenciji osvojio je Japanac Taiki Morii sa zaostatkom od 1.64 sekunde, a bronca je pripala Novozelanđaninu Coreyju Petersu (+1.90).

Ovo je za Dina Sokolovića bilo tek zagrijavanje za njegove najjače discipline, a prije svega se to odnosi na slalom, koji je na rasporedu u četvrtak, 15. ožujka, a u kojem je jedan od kandidata za odličje.

Oatway je u superveleslalomu do pobjede i zlatne medalje stigao s vremenom 1:25.83, srebro je pripalo Amerikancu Andrewu Kurki (1:26.89), a bronca Francuzu Fredericu Francoisu (1:26.98). Sokolović je s vremenom  1:33.48 imao zaostatak od 7,65 sekundi za pobjednikom.

"Nisam zadovoljan današnjim superveleslalomom. Već na startu sam ušao u lošu putanju i nije bilo mogućnosti da popravim rezultat. No, kada uzmemo u obzir da mi u Hrvatskoj nemamo mogućnost trenirati ovu disciplinu, nije ni loše biti na 19. mjestu u konkurenciji od 33 skijaša. Staza je doista bila zahtjevna i više je ličila na spustašku nego na superveleslalomsku. Ova utrka mi je poslužila kao priprema za super kombinaciju koju ću skijati za dva dana, a u kojoj očekujem daleko bolji plasman. Da bih bio u bilo kakvoj konkurenciji za medalju, moram daleko bolje odskijati kombinacijski super veleslalom", zaključio je Dino Sokolović u razgovoru nakon ulaska u ciljnu ravninu.

Hina

 

Povezane vijesti