Plivački klub Zadar: Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom

Sport osoba s invaliditetom grana je sporta koju PK Zadar dugo godina njeguje, a ovim natjecanjem želja im je promovirati plivanje osoba s invaliditetom

 

U organizaciji Plivačkog kluba Zadar u subotu na bazenu Višnjik održat će se Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom, javlja portal 057 info.

Organizatori pozivaju gledatelje da uveličaju ovaj sportski događaj koji je od velike važnosti za klub i grad, obzirom da se radi o posebno važnoj skupini sportaša. Sport osoba s invaliditetom grana je sporta koju PK Zadar dugo godina njeguje, a ovim natjecanjem želja im je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Program natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu 24.03. u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:45 sati. U 2 dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 12 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.

Za Plivački klub Zadar nastupiti će Lucija Mijolović, Jasmina Knežević i Mario Mrčela, poznati predstavnici iz kategorije osoba s poteškoćama. Najbrojniji gostujući klub je Plivački klub Natator iz Zagreba koji dolazi s čak 35 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupiti će i plivači iz programa Sreća u vodi.

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, iz PK Zadar pozivaju Zadrane da se odazovu u što većem broju kako bi poduprijeli realizaciju natjecanja koji unaprjeđuje sport osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti