Hrvatski paraolimpijski odbor: Članovima DOSTI Čakovec prezentiran Wslalom

"Ukoliko postoje roditelji, djeca i mladi koji bi se rado uključili u projekt, pozivamo vas da nam se javite kako bismo vas uputili voditeljici projekta", poručuju iz udruge DOSTI Čakovec

 

Hrvatski paraolimpijski odbor partner je na projektu Wheelchair slalom (Wslalom), slalom za osobe u invalidskim kolicima, čiji nositelj je Sportski savez Katalonije za osobe s cerebralnom paralizom.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti djece i mladih s cerebralnom paralizom promicanjem slalomskog sporta u invalidskim kolicima kao načinom povećanja njihovih fizičkih sposobnosti i psiholoških prednosti.

U četvrtak, 12. travnja u prostorijama Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održan je sastanak s voditeljicom projekta Kristinom Družinec i zainteresiranim članovima udruge, kako bi se dobile podrobnije informacije o projektu Wslalom.

Wslalom je sport dizajniran kao poligon od niza prepreka koje moraju preći osobe u invalidskim kolicima u što kraćem roku i sa što manje pogrešaka. Sport je otvoren za korisnike ručnih i električnih invalidskih kolica.

"Ukoliko postoje roditelji, djeca i mladi koji bi se rado uključili u projekt, pozivamo vas da nam se javite kako bismo vas uputili voditeljici projekta", poručuju iz udruge DOSTI Čakovec na svojoj Facebook stranici.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti