Slavonski Brod: Uspješan nastup Istrijane na turniru u boćanju za osobe s invaliditetom

Ovaj memorijalni turnir organizirao je Boćarski klub "Dan", a bio je posvećen prerano preminulom boćaru Danijelu Vuiću iz Slavonskog Broda, najtrofejnijem hrvatskom boćaru u BC3 kategoriji

 

Boćari i boćarice BKOSIŽ "Istrijana", vratili su se s turnira u boćanju za osobe s invaliditetom, koji je održan ovog vikenda u Slavonskom Brodu, sa zlatom, srebrom i dvije bronce.

U BC3 kategoriji sva tri prva mjesta osvojili su igrači Istrijane – zlato je osvojila Samanta Lukšić, srebro Draško Bartolić, a bronca je pripala Alenu Juretiću. Također broncu, ali u BC4 kategoriji, osvojila je Melisa Osmanović.

Ovaj memorijalni turnir organizirao je Boćarski klub "Dan" iz Slavonskog Broda, a bio je posvećen prerano preminulom boćaru i velikom prijatelju Danijelu Vuiću iz Slavonskog Broda, inače najtrofejnijem hrvatskom boćaru u BC3 kategoriji.

Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Općini Fažana i Društvu distrofičara Istre na bezrezervnoj pomoći i potpori za pripreme i sudjelovanje na ovom prvenstvu.

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije "Istrijana" je dobrovoljna, nestranačka, neprofitno interesna sportska udruga osoba s invaliditetom, upisana u registar udruga Republike Hrvatske, čiji se članovi bave boćanjem za osobe s invaliditetom.

Boćanje za osobe s invaliditetom jedini je dvoranski paraolimpijski sport kojim se mogu profesionalno baviti isključivo osobe s najtežim vrstama invaliditeta.

Tina Lorencin

 

Povezane vijesti