Karlovac: Nakon malonogometnog turnira održano euharistijsko slavlje za sportaše Grada Karlovca i sportaše s invaliditetom

Snage su odmjerili reprezentacija Grada Zagreba - sastavljena većinom od sportaša s invaliditetom iz STKI URIHO - te ŽNK 4 rijeke iz Karlovca

 

Odjel za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u četvrtak, 17. svibnja, u karlovačkoj Osnovnoj školi Grabrik, tradicionalni sportski susret – revijalnu malonogometnu utakmicu.

Snage su odmjerili reprezentacija Grada Zagreba - sastavljena većinom od sportaša s invaliditetom iz STKI URIHO, te ŽNK 4 rijeke iz Karlovca (predsjednica je Marija Goršić), nakon čega je održana Sveta misa zahvalnica za sportaše Grada Karlovca i sportaše s invaliditetom.

Iako je ŽNK 4 rijeke iz Karlovca imao odlične igračice, ipak je na kraju pobijedila reprezentacija Grada Zagreba osoba s invaliditetom, i to s 8:4.

Na kraju utakmice svi su zaključili da rezultati nisu važni, već zajedništvo i druženje.

Poseban primjer sportske solidarnosti i poštovanja pokazala je kao najstarija igračica - ikona hrvatskog malonogometnog svijeta – svima znana kao Maca Maradona, koja i dalje sa svojih 57 godina daje na terenu sve od sebe, uz veliki respekt prema svim igračima, kako iz svoje ekipe tako i iz protivničke.

 

“Rođena sam i živjela sam u velikom siromaštvu, i to u Dugoj Resi. Zato mi je uvijek drago svakom pomoći. Tada se čovjek lijepo osjeća. A igračice iz suprotne ekipe su inače odlične, oko pet njih su već sada jako napredovale i spremne za velike turnire. Nakon svih klubova koje sam prošla po Hrvatskoj, ŽNK 4 rijeke iz Karlovca je jedini koji se tako vrtoglavo izvinuo sa svojom kvalitetetom”, rekla je Maca Maradona, kojoj se nudi mogućnost da postane nogometna trenerica osoba s invaliditetom u sklopu URIHO-a.

Događaj je bio od velike važnosti kao znak prijateljske suradnje između Crkve i sportaša s invaliditetom.

Podršku susretu, uz sve ostale uglednie, došli su dati Josip Držaić – predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ravnatelj ustanove URIHO, Jadranka Blagus - predsjednica STKI URIHO iz Zagreba te dopredsjednica i suosnivačica Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom (HSTSI-a), kao i brojni iz crkvenih krugova, kao što su msgr. Ivan Šaško – pomoćni biskup zagrebački, Marijan Spehnjak - povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije i brojni drugi.

Nakon sportskog programa, koji je završio zajedničkim fotografiranjem te pokazivanjem biskupove vještine s loptom, uslijedilo je zajedničko euharistijsko slavlje u Crkvi Presvetog Srca Isusova, koje je predvodio biskup Šaško.

Klaudija Klanjčić