Nogometaš velikog srca: Kylian Mbappe će sav novac koji zaradi u Rusiji donirati za djecu s teškoćama u razvoju

Zarađeni novac francuski nogometaš će darovati udruzi Premiers de Cordées koja organizira sportske aktivnosti za mališane s invaliditetom, a rade i na podizanju svijesti o problemima te djece


Kylian Mbappe je čovjek velikog srca, nema sumnje. Prema pisanju L’Équipea, Kylian Mbappe odlučio je sav novac koji će potencijalno zaraditi nastupajući za Francusku u Rusiji donirati udruzi Premiers de Cordées. Ista ta udruga, također sponzorirana od poznatog rukometnog vrata Thierryja Omeyea, organizira sportske aktivnosti za djecu s invaliditetom, a rade i na podizanju svijesti o problemima s kojima se ista susreću.
Kako piše L’Equipe, PSG-ov napadač smatra da nema smisla da nogometaši budu plaćeni za nastupanje u nacionalnoj vrsti. Isti list također daje naslutiti da bi se ostali igrači Francuske mogli povesti 19-godišnjakovim primjerom.
Budući se reprezentacija Francuske već plasirala u četvrfinale, igrači će među sobom moći podijeliti 15 milijuna eura, a potpuno je moguće da sav novac ode u dobrotvorne svrhe.

Anita Blažinović