Projekt In-dive: Socijalna uključenost osoba s invaliditetom kroz vodene sportove

Projekt je posebno usredotočen na vodu i tjelesne aktivnosti koje se odvijaju u vodi, kao što su plivanje, ronjenje, surfanje na dasci, jedrenje...

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovao je na četvrtom sastanku projektnih partnera Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive u Portugalu, u sklopu programa Erasmus+ Sport - Small Collaborative Partnership na kojemu se detaljno razrađivao plan daljnje provedbe Projekta – stoji u priopćenju Saveza.

Kako se nadalje ističe, na sastanku su se definirale daljnje aktivnosti Projekta te su partneri istog izmijenili iskustva o dosadašnjim provedenim aktivnostima. Ovom prilikom partneri iz Portugala, ARCSS Prevenção Rodoviária, partnerima iz Italije i Hrvatske predstavili su svoj inovativni program surfanja za osobe s invaliditetom.

Cilj Projekta In-dive je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu s posebnim naglaskom na osobe s intelektualnim i fizičkim teškoćama.

Projekt je posebno usredotočen na vodu i tjelesne aktivnosti koje se odvijaju u vodi, kao što su plivanje, ronjenje, sinkronizirano plivanje, jedrenje i dr.

Partneri Projekta In-Dive su organizacije iz triju zemalja: Italije, Portugala i Hrvatske.

Vodeći partner je MR sport dei fratelli Marconi asd iz Italije, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive je 71,180 eura, a projekt je sufinanciran 79,38 posto od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership, točnije sufinanciran je u iznosu 56,500 eura, od čega proračun za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 12.983,00 eura.

Klaudija Klanjčić