Knin: Udruga osoba s invaliditetom 'Sveti Bartolomej' predstavila projekt vrijedan 4,1 milijun kuna

Jedan od ciljeva projekta je i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost krajnjih korisnika, odnosno 125 osoba starije životne dobi, nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju


Udruga osoba s invaliditetom 'Sveti Bartolomej' prošli je tjedan predstavila projekt 'Zadovoljni' u okviru poziva 'Zaželi – program zapošljavanja žena'.
Putem ovog projekta Udruga planira zaposliti 25 žena koje će pružati pomoć i podršku za 125 krajnjih korisnika na području grada Knina i okolice.
Cilj je uključiti 25 žena s područja grada Knina i okolice na tržište rada, kako bi umanjili rizik od siromaštva te ublažili negativne posljedice nezaposlenosti.
Nadalje, cilj je i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost krajnjih korisnika, odnosno 125 osoba starije životne dobi, nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju.
Uz zaposlenje žene će imati priliku za dodatnim obrazovanjem kako bi podigli razinu vlastite konkurentnosti na tržištu rada.
Projekt se provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Knina Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Knin koji su pomogli u identifikaciji žena, odnosno odabiru krajnjih korisnika projekta.
Prioritet projekta su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.
Trajanje projekta je 30 mjeseci, dok njegova vrijednost iznosi 4.104.500,80 kuna. Projekt je u potpunosti financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Anita Blažinović