Dublin: Tko su naši plivači s invaliditetom od kojih možemo očekivati medalju na Europskom prvenstvu?

Od naših paraolimpijaca svoje vještine u vodi pokazat će Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić te Ante Rađa koji je osvojio broncu na zadnjem Svjetskom prvenstvu u plivanju u Mexico Cityju

Kristijan Vincetić

Europsko prvenstvo u plivanju, koje se ove godine održava u Dublinu od 13. do 19. kolovoza, moći će se pratiti preko službenih digitalnih kanala. Atmosferu natjecanja svi mogu doživjeti putem Livestreama na službenoj web stranici World Para Swimming i njihovoj službenoj Facebook stranici, a obožavateljima je također omogućeno praćenje natjecanja na YouTube kanalu s ukupno 39 sati prijenosa.
Oko 400 sportaša iz 37 zemalja Europe pokazat će svoje plivačke snage u Nacionalnom Aquatic Centru koji može ugostiti i do 2500 srčanih navijača.
Digitalni kanali prikazivat će najbolje  trenutke natjecanja i akciju iza scene, zajedno s rezultatima uživo i najnovijim vijestima koje će biti objavljene na web stranici natjecanja.
"Europsko prvenstvo pruža savršen korak u karijeri za mlade sportaše, a gotovo stotinu plivača ostvarit će svoj međunarodni debitantski nastup u Dublinu u Irskoj. Nacionalni Aquatic Centar također će ugostiti neke od najcjenjenijih svjetskih paraolimpijaca", izjavio je Craig Spence, glavni direktor za marketing i komunikacije Međunarodnog paraolimpijskog odbora.
"Sigurni smo da će prvenstvo biti nabijeno akcijom za sve navijače koje će biti na samom događaju i one koji će pratiti prvenstvo putem televizijskog prijenosa ili digitalnih kanala", ističe Craig Spence.
Najbolji plivači u Europi borit će se za zlato u irskom glavnom gradu, dok će Hrvatska nastupiti s deset najboljih sportaša na prvenstvu. Od naših paraolimpijaca svoje vještine u vodi pokazat će Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić te Ante Rađa koji je osvojio broncu na zadnjem Svjetskom prvenstvu u plivanju u Mexico Cityju.
Izvor: HPO

 

Povezane vijesti